Rosenborg - Bodø/Glimt 1-1

Et utsolgt Lerkendal skapte en fantastisk ramme rundt storkampen mellom Rosenborg og Bodø/Glimt søndag. Prikken over i'en var markeringen fra Kjernen som hyllet Nils Arne Eggen på denne måten:

Trenerlegenden, som gikk bort i januar i fjor, ville ha blitt 82 år på denne dagen. Ole Sæter tar i bruk store ord når han beskriver følelsen av å se hyllesten på vei ut på Lerkendal-matta søndag.

– De ga meg frysninger fra topp til bunn da jeg gikk ut der. Den tifoen (lerretet med bilde) der er kanskje det sterkeste øyeblikket jeg har hatt i Rosenborg. Jeg vet hva Nils Arne har gjort- og betydd for denne klubben. Å se den så nært, det var et stort øyeblikk, sier spissen som scoret 1-1-målet fra krittmerke søndag.

– Jeg får ofte frysninger når jeg går ut her, men dette var nok på et litt annet nivå enn tidligere. Det slo meg rett på følelsene. Et stolt øyeblikk som jeg kommer til å huske resten av livet, sier han videre.

Sendte stikk til Glimt

Mot serielederen leverte RBK en god kamp, som fort kunne ha bikket i hjemmelagets favør, men endte altså 1-1. Poengdelingen ble nok uansett godt tatt imot i Stavanger. Det betyr nemlig at Viking beholder tabelltoppen.

– Det virker som at de tror de er mye mer enn hva de egentlig er. Veldig fint å ta fra Bodø/Glimt to poeng i jakten på gull. Helt i orden, sa Sæter til TV2 etter kampen.

Feiringen etter 1-1 tok også spissen foran den gule bortesvingen.

– Det er alltid deilig å feire foran motstanderens fans, men jeg liker best å feire foran Kjernen, sier Sæter.

Samme mann fortsatte til VG:

– Jeg er luta lei av at de skal være flaggskipet i Norge. Det synes jeg er helt feil. Det var et stikk mot fansen, ikke spillerne. Det er umulig for meg å kritisere spillerne, det er jo der jeg ønsker at vi skal være.

Det er ord som får Glimts Brede Moe til å fnyse:

– Hva skal man si til noe sånt, egentlig? Jeg tror Sæter våkner opp om morgen og tenker: «Hva skal jeg si og gjøre i dag for å få PR?». Jeg vet ikke hvor mye jeg skal gi ham, sier Moe til samme avis.

Før Sæter kontrer:

– Jeg har hatt mange PR-saker, så han kan si det. Det kan være litt sant. Jeg liker å lage litt oppstyr, det er det ingen tvil om. Men jeg er først og fremst lei av at de sitter på den høye hesten sin i nord. Jeg tipper halve Glimt har lyst til å spille for Rosenborg!

Sent drama

For Glimt-talentet Tobias Gulliksen ble det en heftig kamp. Han scoret sitt første mål i gult etter seks minutter, mens handset og laget straffespark kort tid før pause.

I annen omgang kranglet Gulliksen på seg et gult kort før han ble tatt av etter 69 minutter.

– Litt uheldig, føler jeg. Han får en bra berøring, og jeg tenker at jeg må blokkere med det jeg har, sa Gulliksen om situasjonen der han slo ballen ut over dødlinjen med hånden.

Glimt styrte det meste etter sidebytte og jaget et seiersmål. Halvveis i omgangen misbrukte Amahl Pellegrino en stor mulighet da han satte ballen utenfor fra drømmeposisjon.

Jayden Nelson fikk RBKs største sjanser etter hvilen, men canadieren hadde ikke finstilt skuddfoten. På overtid brente Rasmus Wiedesheim-Paul en kjempesjanse alene med Glimt-keeper Nikita Haikin.

Rosenborgs André Hansen måtte også i aksjon for å stoppe en gigantsjanse for Glimt senere i tilleggstiden.

– Det ble litt som jeg så for meg på forhånd, tett og jevnt. Jeg føler vi er veldig solide i egen boks og litt rufsete offensivt, og det er litt motsatt av dem (Glimt), oppsummerte Sæter.

– Vi spiller på Lerkendal med forventninger om å vinne selv, og når vi ikke gjør det så må vi se litt på hva vi kommer fra. Vi gjør en veldig god kamp etter å ha spilt dårlig mot Tromsø. Den landslagspausen har nok gjort oss godt. Vi står sammen som et lag i dag, og det er kanskje det som er mest imponerende, sier Sæter til Nidaros.