Gå til sidens hovedinnhold

Rita Ottervik tilbyr å ta imot alle de 50 flyktningene fra Hellas

Trondheim kan ta imot alle de 50 flyktningene Norge skal hente fra Hellas, sier Rita Ottervik.

Onsdag ble det kjent at regjeringen vil hente 50 flyktninger fra Moria-leiren i Hellas.

– Vi har vedtatt at vi skal hente 50 personer fra Moria-leiren, primært barnefamilier, og behandle deres asylsøknader, bekrefter statsminister Erna Solberg overfor NRK.

Det er for lite, mener ordfører Rita Ottervik.

Har kapasitet

– Byrådet i Bergen har sagt at de kan ta imot femti. Vi sier at vi kan ta imot femti. Og jeg tipper at de andre kommunene også har like god kapasitet, for det har kommet veldig få flyktninger hittil i år, sier Ottervik.

– Nå når situasjonen er ekstra akutt, som den er i Moria nå, bør regjeringen ta i mer når kommunene har ledig kapasitet.

Trondheim har i utgangspunktet lovt ut at de kan ta imot 155 flyktninger i 2020. Så langt har det kun kommet 40 personer, sier Ottervik.

– Vi har også sagt at vi har kapasitet til å ta imot enslige mindreårige. Der har det kun kommet én, som bor hos slektninger. Vi har absolutt mulighet til å ta imot flyktninger fra Moria.

– Hvor fort kan Trondheim ta imot disse flyktningene?

– Jeg tror at vi skal klare å snu oss fortere enn regjeringen.

Støtte i Oslo og Bergen

Tidligere onsdag uttalte byrådet i Bergen at Norge bør ta imot 500 personer fra Moria.

– Det er full stans i innkomst av kvoteflyktninger og det kommer omtrent ingen asylsøkere. Jeg kan ikke begripe at de setter grensa på 50 personer fra Moria-leiren. Vi kan ta imot 50 fra Moria alene, sier Katrine Nødtvedt, byråd for kultur, mangfold og likestilling i Bergen til NRK.

Også Oslos ordfører Marianne Borgen har kritisert regjeringens vedtak.

– Oslo har tydelig sagt det, og jeg vil gjenta det i dag, vi er klare til å ta imot det tallet på flyktninger regjeringen ber oss om.

Kommentarer til denne saken