(Nettavisen): Det er stor spenning knyttet til førstkommende søndag når Justin Bieber (28) entrer scenen under festival Trondheim Sommertid.

Det var en stund det virket håpløst ettersom Bieber avlyste en rekke planlagte konserter i Europa, som følge av Ramsay Hunt syndrom som canadieren ble rammet av.

Men i midten av juli kom gladnyheten – Bieber fortsetter turneen i Europa som planlagt.

Derfor har Trondheim gjort en rekke forberedelser i forkant når en av verdens største stjerner kommer på besøk.

For når man får en verdenssensasjon på besøk, må man også varte opp. Nettavisen erfarer at 28-åringen har kommet med en del krav før opptredenen sin på søndag.

«Sinnssyke» krav

Livet som popstjerne er utvilsomt glamorøst og stjernespekket, og før en konsert kan de nærmest kreve det aller meste uten problem. Såkalte «riderlister» viser hva en artist ønsker eller krever i garderoben, og det er bare fantasien som setter en stopper.

Justin Bieber har tidligere vakt oppsikt med sin «rider», for han ikke akkurat har vært beskjeden rundt kravene sine.

Man kan bare gjette seg fram til hva 28-åringen spesifikt ønsker før søndagens konsert, men ut ifra det Nettavisen får bekreftet fra en sentralt plassert kilde er Biebers liste denne gang ikke så ulik hans tidligere krav.

Da popstjernen slo gjennom som 15-åring var det langt mer enklere krav han kom med, for i starten av karrieren hans var det snacks og brus som gjaldt.

Men etter hvert som berømmelsen steg, fulgte kravene hans etter. Da han turnerte i India i 2017 ble «riderlisten» lekket til offentligheten via Twitter.

Listen spredte seg fort, og flere fikk hakeslepp og mente kravene til Bieber var «sinnssyke». En pose med potetgull holder neppe for Bieber lenger.

Dette er bare noen av Biebers krav før konserten i Mumbai i 2017:

  • Hotellet han og teamet sitt bodde på skulle gjøres om til deres «private villa», og Bieber ønsket å ha tre etasjer på luksushotellet kun for seg selv.
  • Den «private villaen» skulle være utstyrt med en «indisk yogakiste» som visstnok skulle inneholde aromatiske oljer og røkelse med dufter som jasmin og rose.
  • Det var forventet at en kvinnelig massasjeterapeut skulle flys inn for anledningen, og være på vent for enn når Bieber følte for en dyp massasje.
  • Hans følge på 120 personer skulle transporteres rundt med 10 luksusbiler og to Volvo-busser. Bieber vil farte rundt i sin egen private Rolls-Royce.

Men det stopper ikke der.

Dyr i drift

I slutten av juli startet Bieber sin «The Justice World»-turné, og den ble sparket i gang i den italienske byen Lucca. Han gjør etter hvert sin vei til Trondheim denne helgen.

Det har vært spekulasjoner om hvorvidt popstjernen skal tilbringe natten i den norske storbyen eller ei, men ifølge kilder Nettavisen har vært i kontakt med ryktes det at Bieber har reservert en suite på et sentrumsnært hotell i Trondheim.

Det spørs om hotellet i Trondheim klarer å oppfylle kravene og blidgjøre verdenssensasjonen Bieber. For når det gjelder nattesøvnen til Bieber skal ingenting spares på.

Kun en king-size seng med en bestemt type sengetøy møter standarden til den verdenskjente artisten, ifølge hans tidligere «rider».

Dette er Biebers tidligere suite-krav:

  • Suiten skal være dekorert med nelliker i favorittfargen hans – lilla.
  • Suiten skal også være utstyrt med et bordtennisbord, Playstation, og en massasjebenk.
  • Intet mindre enn 100 kleshengere og 12 hvite lommetørklær.
  • Kjøleskapet må inneholde 48 vannflasker og nærmere 30 andre drikkevarer til enhver tid.

I tillegg var det ønskelig at Bieber og hans team hadde privat tilgang til et utvalg av restauranter, så vel som en bowlinghall, skatepark, kinosal og spraytan-salong.

Krever mer enn gull og grønne skoger

Det er ikke bare Bieber som er kravstor før en stor konsert. Gjennom tidene har en rekke andre artister gitt sine krav, og det er ikke fint lite som har stått på ønskelisten.

Selve dronningen av «riderlister» er sangeren Mariah Carey (53). Hun har lenge hatt diva-ryktet på seg, og hun er kjent for elleville krav.

For å spare stemmen før en opptreden er det strengt forbudt å snakke til henne. Hvis noen absolutt må konversere med sangeren, må det gjøres via en notatblokk eller tegnespråk.

Før en konsert forlanger hun at alle rom hun entrer inn i skal være 23 grader, i tillegg til at hun trenger 20 luftfuktere for å ta vare på stemmen sin, ifølge In Touch Weekly.

Nygifte Jennifer Affleck (52), eller bedre kjent med etternavnet Lopez, har også sine krav. Hun foretrekker at garderoben hennes er kledd i hvitt. Da snakker man ikke bare hvite antrekk – men at vegger, gardiner, blomster og alt øye kan se skal være hvitt.

I den hvite garderoben er det strengt forbudt med mat, men drikkevarer er greit, skriver The Smoking Gun. Det kan tenkes at det skyldes at J-Lo ikke vil at hennes hvite og lyse garderobe skal ha spor av matsøl.