– Alle klubbene går nok med et overskudd på rundt ti ganger mer enn normale dager. Totalpakken, med all salg og aktivitet, så sitter nok de fire klubbene igjen med 200.000 kroner i inntekter til sammen. Det er gode penger i små klubbkasser, sier Einar Olsvik.
Han er turneringsleder i Midtnorsk mesterskap i golf, noe 57-åringen har vært siden 2009. I tolv strake år har mesterskapet blitt arrangert.
Sist helg var det all-time high med 100 påmeldte, på en helg der både NM i golf og Three Lions hadde todagersturnering på Byneset.
– Det er selvfølgelig kjempepositivt og et styrketegn. Både vi og Byneset var fullbooket, sier Olsvik.
Sigurd Aune overlegen
Midtnorsk er en slags «mini-PGA» tour, med start på Stjørdal torsdag og fortsettelse på Sommersætra, Stiklestad og Byneset de tre neste dagene. Lokale Sigurd Aune vant overlegent med 283 slag, tolv slag bedre enn Ole Fremstad fra Byneset Golfklubb.
Turneringslederen selv kom på delt sjetteplass, men lå helt i toppen og knivet etter første dag. Han var i helga en meget fornøyd mann å snakke med.
– Banene var i fantastisk god stand. Det litt ulike vestvilkår på de ulike områdene, men Sommersetra har vist seg fra sin beste side. Dette har vært all-time high både i nivå og påmelding, sier Olsvik.
– Dette er stor profilering av golf i Midt-Norge, slår han fast.
Flere ganger har Sebastian (30) stått klar til å åpne, så har kontrabeskjeden kommet: – Det er ventingen som har vært verst
To grunner
Rekordpåmeldingen tror han skyldes to ting.
– At det er på slutten av ferien er én ting. Folk i Midt-Norge legger jo opp ferien etter dette, de har med seg bobil, de camper, de er på hotell og har det sosialt rundt. Vi har jo besøkende fra Ålesund, Kristiansund, Namsos, Steinkjer, Oppdal og Røros. Så er det nok covid-19, som har gitt en golfboom i Norge. Alle klubbene i Midt-Norge har økt medlemsmassen med 15–20 prosent, sier Olsvik.
57-åringen gjør det meste på dugnad og sier han kun får betalt det han bruker på å kjøre ut til banene i forkant av turneringen.
Alle påmeldte betaler en «green fee» på mellom 500 og 600 kroner, samt at klubbene naturligvis drar inn en del ekstra på salg.
– Stjørdal dro inn 17.000 kroner pluss salg, så rundt 25.000 til 30.000 kroner på én dag. Det er mye for en liten klubb, som nok ikke har mer enn tre-fire tusen på en vanlig dag, sier han.
Nølte aldri
Totalt var det 118 påmeldte og 100 som startet, noe som slo fjoråret med rundt ti deltakere. I 2009 var det bare 65.
Den gangen var Olsvik en fersking i miljøet, men etter å ha fått interessen for golf som 40-åring, fikk Olsvik stadig nye verv i sin klubb på Byneset.
Så kom utfordringen, fra daglig leder på Sommersætra, Kjartan Floer.

Da Aksel (15) så en film i fjor sommer, var det gjort: – Jeg ble helt forelsket i spillet
– Han spurte om jeg tok på meg ansvaret i 2009. Det er en del omfattende arbeid, men det er en positiv ting. Jeg ble utfordret og nølte ikke med å takke ja. Jeg er dedikert til golf og føler jeg har løst det på en god måte, sier han.
– Hvor lenge holder du på?
– Så lenge klubbene vil. Det er de som har eierskapet og avtalen her, sier han.
Utvidelse?
Så erkjenner 57-åringen også at det er fristende å utvide turneringen etter rekordpåmeldingen.
– Vi snakker jo litt om å utvide, jeg og Steinar (Jonassen, i turneringskomiteen). Å ta det til et annet nivå, kanskje dele opp klassene, spille på flere baner og få 200 deltakere ... Det hadde jo vært gøy å utvide fra midtnorsk til midtnordisk, altså ta med Östersund-området. Vi har jo med en del svensker her når det ikke er covid, sier han og nærmest drømmer seg litt bort.
– Men da kreves det samtidig en mye større organisasjon og alt blir mye større, sier Olsvik.
