Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen viderefører smittetiltak – men gir lettelser for barn og unge

Regjeringen viderefører tiltak for å stoppe spredningen av den engelske virusvarianten, men gir enkelte lettelser for barn og unge og arbeidsplasser.

De nasjonale tiltakene som ble innført 18. januar, videreføres til midten av februar.

I kommuner rundt Nordre Follo, som er episenter for et stort utbrudd av den fryktede engelske virusvarianten, kommer det enkelte lettelser fra onsdag av.

– De nasjonale tiltakene har effekt, og vi ser at smitten går ned i Norge. Men vi må ytterligere ned og kan ikke ta sjanser som fører til at de mer smittsomme virusvariantene sprer seg. Derfor viderefører vi de nasjonale tiltakene fram til midten av februar, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Viderefører skjenkestopp

Den nasjonale skjenkestoppen videreføres til midten av februar.

Serveringssteder i den nedstengte Oslo-regionen får imidlertid snart åpne igjen.

– Reglene om skjenkestopp blir ikke endret nå, slo kunnskapsminister Guri Melby (V) fast da regjeringen holdt pressekonferanse lørdag formiddag.

Der kom det fram at de nasjonale tiltakene videreføres til midten av februar, mens de 25 østlandskommunene som er nedstengt, gradvis åpnes opp igjen fra 3. februar.

– Serveringssteder i disse kommunene kan da åpne igjen. Jeg må bare si at jeg er kjempeglad for at vi kan lett litt på de strengeste tiltakene, særlig for barn og unge og gi flere muligheten til å gå på jobb igjen, sa Melby.

Regjeringen strammer inn etter falske koronaattester

Det vil ikke lenger være mulig å komme inn i Norge med en attest på at du har gjennomgått koronasykdom.

Fram til nå har en legeattest på gjennomgått koronasykdom gitt unntak fra kravet til test og karantene ved kryssing av grensa inn til Norge. Ettersom flere har kommet med falske attester, avvikles dette nå.

– En slik attest vil ikke gi unntak for verken obligatorisk test på grensen eller unntak fra karantene. For unntak for smittekarantene må man nå ha en norsk attest, sier helseminister Bent Høie (H).

Åpner ikke opp for seriespill i voksenidrettene

Seriespillene blir suspendert til midten av februar. Regjeringen gjør dette inntil de har en helhetlig vurdering av de nasjonale tiltakene.

Det betyr at for eksempel at ishockeyen må utsette sine oppstartsplaner. De hadde håpet å åpne opp for 1.-divisjonsspill fra 3. februar og eliteserien fra 4. februar.

Regjeringens beslutning betyr at det ikke vil bli spilt eliteseriespill i noen av de andre større idrettene i de kommende to ukene.

Regjeringens beslutning ble offentliggjort av barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad under lørdagens pressekonferanse i Oslo.

Kommentarer til denne saken