Tirsdag klokken 13 trekkes den tredje av i alt fire kvalifiseringsrunder til høstens Europa League-gruppespill.

Etter tre høster på rad med gruppespill på Lerkendal er trønderne blitt bortskjemte med spill i den nest-gjeveste klubbturneringen i Europa. Årets vei er som kjent mer spesiell grunnet koronapandemien.

Nesten to måneders utsettelse og bare ett oppgjør i stedet for to har vært de store forskjellene, ved siden av praktiske ting som stengte tribuner og streng testing av Covid-19.

Første dag som sjef

Torsdag beseiret RBK islandske Breidablik med 4–2 på Lerkendal. To mål av Torgeir Børven og ett fra midtstopperne Even Hovland og Tore Reginiussen gjør at Rosenborg nå skal spille ny kvalikrunde 17. september.

Mandag ble det kjent at ferden fortsetter mot latviske Ventspils på bortebane. Dermed blir det gjensyn med laget Åge Hareide beseiret med 10–1 sammenlagt i sin forrige periode som RBK-sjef i 2003. Den gangen i UEFA-cupens 1. runde.

Tidligere på dagen møtte Hareide pressen, for første gang på 17 år som RBK-sjef, og snakket åpent om sine første planer. Fredag venter hans første skikkelige trening.

Senere i dag får 66-åringen hvem som venter i neste kvalikrunde dersom Rosenborg gjør som forventet, nemlig å slå ut Ventspils av Europa League.

Nytt bekjentskap

Sent mandag kveld offentliggjorde UEFA de tre potensielle motstanderne til vinneren av oppgjøret.

Belgiske Charleroi, ukrainske Desna Chernihiv og Alanyasor fra Tyrkia.

Det vil være nest siste hinder for RBK på veien mot et nytt gruppespill i Europa League. Slik som i de foregående to rundene gjelder det å være først opp av hatten for å få hjemmekamp.

I motsetning til Breidablik og Ventspils vil dette for øvrig være ny bekjentskap for RBK, som aldri før har møtt noen av disse lagene.

Denne kvalikrunden spilles 24. september, mens playoff spilles 1. oktober – om Hareides menn skulle finne på å slå også den tredje motstanderen.

Bodø/Glimt kan få Zlatan

Serieleder Bodø/Glimt fikk Žalgiris fra Litauen i andre runde, mens cupmester Viking fikk skotske Aberdeen. Også de har fått potensielle trekningspuljer og kan møte følgende lag i neste runde:

For Bodø/Glimt venter eventuelt LASK, AEK Athen eller vinneren av Shamrock Rovers og AC Milan. Bodøværingene kunne fått Zlatan Ibrahimovic og Milan allerede i forrige runde, men kan nå få de i tredje runde i stedet.

For Viking venter eventuelt vinneren av Budapest Honvéd og Malmö, Sporting eller PSV.

Moldes Champions League-ferd fortsetter mot Qarabag, mens de i neste runde kan få følgende lag:

Salzburg, Olympiacos, Slavia Praha eller vinneren av kampen Dinamo Zagreb og Ferencvaros.