Gå til sidens hovedinnhold

RBK-talent på landslaget

Martin Sjögren har funnet plass til tre debutanter i Norge-troppen som møter Armenia og Kosovo i VM-kvalifiseringen i fotball i midten av september.

Det gjelder Rosenborg-keeper Rugile Rulyte, Guro Bergsvand (Sandviken) og Anna Jøsendal (Avaldsnes). Om de tre spillerne sier svensken følgende til fotballforbundets hjemmesider:

– Bergsvand har hatt en veldig god sesong. Hun har vært veldig god defensivt, og har først og fremst utviklet sitt offensive spill i Sandviken. Hun har fått større helhet i spillet sitt og utviklet seg med ball, har fantastisk fysikk, er kjapp og veldig mange egenskaper som er bra, sier Sjögren.

Svensken sier at Jøsendal er en spiller de har fulgt lenge.

– Hun har vært en del borte på grunn av skader, men har nå vært skadefri en god stund. Hun har internasjonale kvaliteter, blant annet stor gjennombruddskraft fra kanten, så det blir veldig spennende å se henne med oss.

Rosenborgs unge keeper er også et nytt bekjentskap:

– Rulyte er en av de yngste keeperne som vi har litt ekstra oppfølging på. Hun har stått en del kamper i Toppserien og vist at hun har et bra nivå. Det skal bli interessant å se henne nærmere, og dette var en fin anledning til å teste ut en av de yngre keeperne, sier Sjögren.

Troppen består av 22 spillere. Antallet skal øke til 23, så én spiller til tas ut i løpet av uken, sier Sjögren.

– Så håper vi også at Ingrid Syrstad Engen blir klar. Hun er skadd nå, men vi håper hun blir frisk før samlingen, sier landslagssjefen.

Her er hele troppen:

Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Aurora Mikalsen (Sandviken), Rugile Rulyte (Rosenborg), Anja Sønstevold (Inter), Synne Skinnes Hansen (Rosenborg), Guro Bergsvand (Sandviken), Emilie Bragstad (Rosenborg), Maria Thorisdottir (Manchester United), Tuva Hansen (Sandviken), Anna Jøsendal (Avaldsnes), Julie Blakstad (Rosenborg), Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Manchester United), Frida Maanum (Arsenal), Lisa Naalsund (Sandviken), Amalie Eikeland (Reading), Elisabeth Terland (Sandviken), Emilie Haavi (LSK Kvinner), Caroline Graham Hansen (Barcelona), Guro Reiten (Chelsea), Karina Sævik (Avaldsnes), Lisa-Marie Karlseng Utland (Rosenborg).

(©NTB)

Kommentarer til denne saken