RBK snudde kampen etter klassescoring

Rosenborgs Vegar Eggen Hedenstad skyter inn 2-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Haugesund på Lerkendal Stadion.

Rosenborgs Vegar Eggen Hedenstad skyter inn 2-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Haugesund på Lerkendal Stadion. Foto:

Rosenborg vant 2-1 mot Haugesund etter en klassescoring av Dino Islamovic.

DEL

Hjemmelaget fikk en katastrofal start mot Haugesund. Allerede før det var spilt ti minutter hadde Kristoffer Velde sendt bortelaget i ledelsen. Dino Islamovic utlignet like etter hvilen med en utsøkt hælflikk, før Vegar Eggen Hedenstad satte inn 2-1 ti minutter før slutt.

Tidlig ledelse

Lørdag signerte Hólmar Eyjólfsson for Rosenborg. Allerede søndag kveld startet han på Lerkendal mot Haugesund. Pa Konate var også å finne i startoppstillingen, dermed var det to debutanter i forsvaret fra start.

Og det ble ingen drømmestart for Rosenborg. Etter ti minutter fikk Haugesund corner. Keeper André Hansen fikk trøbbel på den innoverskrudde corneren og fikk bare bokset ballen i lufta. Den duellen vant Kristoffer Velde med Per Ciljan Skjelbred, som på enkelt vis nikket Haugesund i ledelsen. Den situasjonen kunne nok Hansen ha løst annerledes.

– Det er en feilberegning fra min side, uttalte Hansen til Eurosport i pausen.

Kun minutter senere ropte bortelaget på straffespark. Velde forsøkte et løp inn i boks, men målscoreren ble holdt igjen av Erlend Dahl Reitan og gikk i bakken. Dommer Ola Hobber Nilsen vinket spillet videre.

Kristoffer Velde satte inn 1-0 til Haugesund tidlig i første omgang.

Kristoffer Velde satte inn 1-0 til Haugesund tidlig i første omgang. Foto:

Truet lite

Rosenborg slet med å skape sjanser. Kantspillet satt ikke og Dino Islamovic fikk lite å jobbe med utover i førsteomgangen. Gjermund Åsen fikk hjemmelagets første mulighet, men avslutningen fra tolv meter gikk flere meter over mål.

Rosenborg slet med å utnytte banespillet, og ofte mistet de ballen skummelt på Haugesund sin halvdel. Bortelaget hadde et hav av kontringsrom, men var ikke alltid like dyktige i utførelsen.

Like etter halvtimen satt kombinasjonene for første gang i kampen for RBK. Skjelbred fant Åsen som flikket videre til Konradsen Ceïde. Venstrekanten driblet seg innover og slo et godt innlegg mot Carlo Holse, som fra 16 meter var utrolig nært utligning. Headingen gikk over Haugesund-keeperen, men målvakten fikk reddet seg inn i siste liten.

Kun sekunder senere måtte Rosenborg gjøre sitt første bytte for dagen. Skjelbred måtte forlate banen med det som så ut som en skade. Inn kom Edvard Tagseth.

Like før pause burde Åsen utlignet. Dahl Reitan fant midtbanespilleren helt alene inne i Haugesund-boksen, men skuddet hadde retning cornerflagget, før det traff en offsideplassert Islamovic.

Tok grep

I pausen tok Åge Hareide grep. Treneren tok ut Dahl Reitan og Konradsen Ceïde. Inn kom Vegar Eggen Hedenstad og Samuel Adegbenro. Hareide uttalte til Eurosport i pausen at Dahl Reitan hadde fått en kjenning i lysken. Ceïde-byttet forklarte han med at han ønsket mer rutine på banen.

Det ga uttelling umiddelbart. Holse slo inn til Tagseth, som fyrte av på første touch. Midtbanespilleren sleivet fullstendig og ballen havnet rett i beina på Islamovic, som på helt utsøkt vis hælflikket ballen i mål. Vidunderlig scoring av svensken, som noterte seg for mål i sin tredje kamp på rad.

Til tross for at byttene ga umiddelbar effekt, ble det stille etter scoringen. Begge lag slet med å skape sjanser og ingen av lagene maktet å dominere banespillet.

Pål André Helland ble satt inn med like under 20 minutter igjen å spille. Ut gikk Gjermund Åsen. Så fikk Eggen Hedenstad en gavepakke fra Haugesund-forsvaret. Bortelaget maktet ikke å klarere ut fra egen boks, og innbytteren plasserte ballen fint ned i hjørnet.

Det ble også det siste målet i kampen. Rosenborg vant dermed 2-1 på Lerkendal, til tross for at prestasjonen ikke var den beste.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken