Gå til sidens hovedinnhold

RBK slet – så kom byttene som sendte Hareides menn til topps

Innbytterne spilte hovedrollene i Rosenborgs mesterlige snuoperasjon hjemme mot Stabæk.

Rosenborg inntok tabelltopp i Trondheim da Bodø/Glimt sviktet mot Odd, og det mye takket være de byttene som Hareide foretok etter pause.

Særlig var 19 år gamle Emil Konradsen Ceïde viktig, som kom inn og snudde resultatet til 2–1 for Rosenborg. Han var også delaktig i forkant av utligningsmålet til Wiedesheim-Paul, som kom innpå sammen med han. Til slutt ble det 4-2 til hjemmelaget.

Begredelig førsteomgang fra vertene

Det så dog mørkt ut fra start for hjemmelaget, som gikk aggressivt ut og presset Stabæk lavt i banen fra start. Likevel var det Stabæk som tok ledelsen etter bare 13 minutter spilt.

Og det var tidligere RBK-junior og trønder Simen Wangberg som headet ballen i nettet etter et godt slått Stabæk-innlegg. Det kan argumenteres for at André Hansen kunne ha gjort mer da han hoppet opp i luftrommet for å bokse vekk innlegget.

Stabæk fortsatte å være farligst foran mål også etter scoringen. Gjestenes Herman Geelmuyden dro av Adam Andersson og fikk avsluttet fra kloss hold på fem meter. Hjemmefansen kunne puste lettet ut da vingen satte ballen rett i klypene på Hansen i mål.

Et RBK på ivrig jakt etter utligning fortsatte å dominere banespillet, men utover en håndfull hjørnespark og et par nesten-sjanser produserte de svært lite den første halvtimen. Mye nøling og dveling med ball i den siste tredelen var årsaken til den sjansefattige starten til vertene.

Tilløp til spenning ble det først da Besim Serbecic ladet kanonen på en godt tilrettelagt sjanse fra 15 meter, men avslutningen var av ekte stopperkvalitet og traff en halv mållengde utenfor Stabæk-buret.

Et sjansefattig Rosenborg gikk med det til pause med null av tre mulige poeng.

To bytter ga uttelling umiddelbart

Hareide tok grep etter den begredelige førsteomgangen, og satte Wiedesheim-Paul og Emil Ceide innpå til fordel for henholdsvis Edvard Tagseth og Guillermo Molins.

Den avgjørelsen ga uttelling umiddelbart, og i det 47. minutt var utligningsmålet et faktum. Wiedesheim-Paul var årvåken på en retur fra Skjelbred, og headet ballen forbi en sjanseløs Marcus Sandberg i Stabæk-buret. Det var i tillegg Ceïde som startet angrepet i forkant

Vertene fortsatte å presse på etter utligningen, og særlig var det unggutten Ceïde som fortsatte å gjøre livet vanskelig for Stabæk-forsvarerne.

Likevel var det nerver i spenn for vertene da Kornelius Hansen fikk alle sjansers mor til å sende gjestene i føringen etter 58 minutter spilt. Dette etter å ha blitt spilt gjennom alene med keeper på en kontring.

Den duellen vant André Hansen enkelt, etter et svakt skuddforsøk fra Kornelius Hansen.

I stedet ble det jubel i andre enden rett etterpå, da superinnbytter Ceïde driblet seg fri fra sin venstre kantposisjon, skar inn i boksen og trillet ballen i det lengste hjørnet. Etter dette ble det totalkollaps for gjestene.

Gjestene totalkollapset mot slutten

Eliteserien fantasy-yndling Kristoffer Zachariassen satte spikeren i kista med 3–1 til Rosenborg etter 73 minutter spilt. Stabæks keeper fikk en hanske på avslutningen til playmakeren, men det var ikke nok til å avverge ballen som gikk først via hansken til sisteskansen, deretter i stanga og inn.

Det betyr syv mål på syv kamper så langt denne sesongen for lagets store stjerne.

Drøyt fem minutter senere la Serbecic på til 4–1 med hodet, etter en corner fra venstre. Altså en real maktdemonstrasjon fra Rosenborg i andreomgangen etter en trøblete start på kampen.

Anders Ågnes Konradsen fikk også sine første minutter for i år, da han kom inn for Adam Andersson i det 83. minutt.

Stabæk reduserte til 4-2 ved Herolind Shala like før slutt, uten at det utgjorde noen særlig forskjell på kampen.

Slik startet RBK: (4-3-3): André Hansen – Erlend Dahl Reitan, Besim Serbecic, Even Hovland, Adam Andersson – Vebjørn Hoff, Per Ciljan Skjelbred, Edvard Tagseth – Guillermo Molins, Dino Islamovic. Kristoffer Zachariassen.

Kommentarer til denne saken