Gå til sidens hovedinnhold

RBK-legenden har gått bort: – Fikk flere premier fra bedriftsbowlingen enn fra RBK

Sverre Fornes er død, 89 år gammel.

Han sto i mål da Rosenborg rykket opp til Eliteserien og vant cupen i gjennombruddsåret 1960.

Torsdag gikk Sverre Fornes bort, 89 år gammel.

Det skriver Adresseavisen.

Keeperlegenden spilte nesten tjue år for klubben og er mest kjent for at han fikk ei dokke av noen supportere og la «Trollkjerringa» i nettet bak seg da RBK slo Odd 6–5 over to cupfinaler i 1960. Dermed ble RBK kalt «Troillongan» etter triumfen på Ullevaal.

– Da ble vi på en måte passet på av denne kjerringa, slik at vi ble Troillongan. Og siden har Rosenborg blitt kalt det, sa Fornes i et intervju med Nidaros en stund før han gikk bort.

Da snakket Fornes om tiden da RBK vokste seg store og flyttet fra grusen på Rosenborgbanen til gresset på Lerkendal.

Og årene som ble den første lille gullalderen. For i 1964 vant RBK cupen igjen, denne gangen etter seier over Sarpsborg.

– Men vi fikk ingen ny gullpin, slik vi fikk i 1960. Forbundet mente det ikke var nødvendig, for vi hadde jo en fra før, sa Fornes med god latter.

Keeperlegenden hadde dermed ikke så mye sølvtøy fra sin fotballkarriere ettersom det bare ble med en gullpin til tross for at han var med på oppbyggingen av storlaget fra Trondheim.

– Jeg har nok flere pokaler fra bedriftsbowlingen enn jeg fikk fra tiden i RBK, humret han.

Minnene etter i overkant av 296 kamper (offisielt tall, det mangler en del statistisk grunnlag, slik Adressa påpeker) levde derimot sterkt for Fornes.

Minnene om RBK-legenden vil også bestå.

Kommentarer til denne saken