Gå til sidens hovedinnhold

RBK-kvinnene er klart bedre enn gutta

Treneren har gått høyt ut og snakket om Champions League. Det gjør han rett i.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Trønderdebatt)

Det er ikke bare for Trondheims-Ørn å skifte navn til Rosenborg, og så er det gjort: Endelig har vi et topplag på kvinnesida igjen. Så enkelt er det dog ikke. Tross alt. Men det hjelper. Det hjelper veldig.

Det er kanskje innbilning, og det har sikkert ikke noe å gjøre med navneskiftet, men det kan jo være litt inspirert av det: Går det ikke litt fortere fremover med RBK kvinner enn det gjorde med Trondheims-Ørn? Jeg tror det.

Er det ikke litt mer trøkk i RBK enn i Ørn? Er tempoet skrudd litt opp?

Er det ikke i det minste litt mer trøkk rundt kampene, selv i korona-tider? Selvfølgelig er det det. Ivar Koteng kom og ville se på, og Tove Moe Dyrhaug, til og med Nils Skutle og naturligvis Karen Espelund, som har vært der helt siden starten. Stort flere var ikke tillatt å komme. Og aldri har det vært sånn schwung over det som nå.

Det er i så tilfelle litt usaklig, for Trondheims-Ørn var dominerende, det beste laget i landet, i mange år, med de beste spillerne. Ingen banket Ørn. Likevel var det noe innadvendt over det. De holdt liksom på for seg selv. Kanskje var de litt knuget, de hadde ikke helt trua, selv om de til og med vant OL. Kanskje var det vi andre som likevel ikke helt trudde på dem?

Nå gjør vi det. Nå gjør næringslivet det, og ikke minst: Spillerne tror på det selv. Noen av de beste kommer hjem igjen, mens de ennå er på høyden. De kommer hjem til Trondheim for å bidra til et av de beste landslagene i verden, som vi nesten er, og som vi kanskje kan bli igjen. Og noen av de som skal bli best kommer hit for å bli det, som eksempelvis Julie Blakstad som viste frem litt av hva hun kan bli allerede i debuten mot Lillestrøm.

1-1-scoringa hennes var en keepertabbe, det er greit, men før det var det en oppvisning fra debutanten.

Lisa-Marie Karlseng Utland er på langt nær spilt inn i laget ennå, og Kristine Minde blir ikke spilleklar før om et par uker. Det er med andre ord lov til å vente at RBK kvinner blir enda mye bedre enn laget er nå, og det er allerede høyere internasjonalt nivå på det som foregår på Lade enn på Lerkendal.

Derfor er det også lov å peke på det som bør bli bedre; det kollektive defensive og særlig offensive spillet. I forsvar er det litt uryddig, og i angrep er det litt uklart hva som egentlig er meninga. Den offensive strukturen kan bli mye tydeligere, og ferdighetene til for eksempel mellomromspilleren Cesilie Andreassen og hurtige Celine Nergård kan utnyttes mye bedre.

Trener Steinar Lein har gått høyt ut og snakket om Champions League. Det gjør han rett i, fordi det er der lista ligger for fotball i Trondheim. Det har ikke minst Trondheims-Ørn bidratt til. Basert på den ene kampen som hittil er spilt, og det potensialet som ligger der, virker målsettingen helt realistisk.

RBK kvinner er i hvert fall nærmere toppen enn herrelaget.

Kommentarer til denne saken