- Molde vant 6-5 i sjanser, la han til. Det var 8-4.

- Dommeravgjørelsene diskuterer jeg ikke i media, fortsatte han – før han gikk løs på dommeren.

Det hadde ikke vært Rosenborgs beste uke. Den ble avsluttet på ganske flaut vis. Molde-spillerne sto æresvakt for seg selv, samtidig som Vålerengas damelag kunngjorde at spillerne gleder seg til å stå æresvakt for Brann i siste serierunde i Toppserien.

Når spillere og andre ansatte møtes på brakka mandag, kan de riste på hodene i takt, oppgitt over all dumskapen som omgir klubben for tiden. Eller da kan se seg i speilet, og spørre seg selv om de skal være Rosenborg igjen. Klubben kler ikke rollen som forfulgt og misforstått, og det er ikke nødvendig å spille den heller, for utgangspunktet er slett ikke så verst:

Fortsatt er det alle muligheter for å sikre Europa-spill neste år. Det er og må alltid forbli minimumsmålsettinga.

Deretter kan de rose seg selv for meget god spillerlogistikk. Mye er sagt om Tengstedt, og alt er fortjent. Han er intet mindre enn en sensasjon. Hvis vi skal peke på en annen av de nye spillerne, som kanskje ikke har fått den ros han fortjener, kan det være Leo Cornic, som er født for å spille kantspiller; kombinert vingback og ving, i Rekdals spill. Han har voldsom løpskapasitet, og ikke minst er han flink til å time løpene inn foran mål. Søndag betalte det seg. I samme slengen kan de skryte litt av frostingen på den andre kanten også, som har tatt en rolle han i utgangspunkt var litt nølende til – og med det samme vi snakker om han fra Frosta: Det er godt lokalt innslag for tida, og trenerne tør satse på dem – søndag enda en gang representert ved Marius Broholm.

RBK og antageligvis også supporterne reiste fra Molde i visshet om at de hadde spilt en god kamp, særlig i andre omgang – samtidig som de irriterer seg over 0-1-målet. Det er så ulikt Rekdal som det kan bli; spiller som glemmer det som heter offensiv markering på egen dødball. Det var snakk om bare tiendedeler av et sekund, men det er nok mot kvikkasen Brynhildsen, og antagelig er det rett som MFK-trener Erling Moe påsto etterpå: Akkurat den hadde de snakket om på forhånd.

RBK har igjen hjemmekamp mot Bodø/Glimt, som i utgangspunktet er en helt åpen affære, særlig på naturgress, bortekamp mot Jerv og hjemmekamp mot Sarpsborg. Det vil rent statistisk gi sju poeng.

Lillestrøm kan faktisk vinne sine tre gjenstående kamper; hjemme mot Odd og Hamkam, borte mot Aalesund – men mot slutten av sesongen er det enda vanskeligere å spå enn ellers. Selv Glimt kan ikke føle seg sikker på sin andreplass, med hjemmekamp mot Viking og borte mot Strømsgodset i tillegg til kampen på Lerkendal.

Tre klubber spiller om de to siste sikre Europacup-plassene. Jeg gir Glimt 70 prosent sjanse for å klare det, RBK 66.