Gå til sidens hovedinnhold

RBK jakter i blinde

Ole Gunnar Solskjær er en fenomenal fyr. Men han skal naturligvis ikke til Rosenborg. I hvert fall ikke nå.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

RBKs trenerjakt er lite tillitsvekkende, fordi det ser ut som om klubben ikke vet hva den jakter på. Det virker som om den er innstilt på å nøye seg med et rådyr, hvis den ikke kommer på skuddhold av den store elgoksen.

Hvis vi har forstått det rett, er serberen Milos Milojevic alternativet til Kjetil Knutsen. Det er faktisk ikke til å tro.

Knutsen er opplagt riktig type i RBK, fordi han fyller det helt avgjørende kravet til spillestil. Han gjør så godt han kan for å få til det spillet som er det eneste som har gitt RBK internasjonal suksess. Du kan ramse opp hundre ønskede ferdigheter som den neste RBK-treneren bør ha. Ingen krysser av på mer enn noen få.

Det avgjørende er scoren på den overlegent viktigste: Spillestil.

Serberen Milojevic er utvilsomt også en dyktig trener, men han er ingen ting for Rosenborg. Han kødder med sonespillet i forsvar, og han har helt andre tanker om angrepsspill enn det som må gjelde i RBK. Det er ikke nødvendigvis feil. Men det er feil for RBK.

For å si det sånn: Jonas Gahr Støre kan ikke bli leder i Høyre.

Det er foruroligende at RBK-ledelsen ikke skjønner det. Det er på grensa til diskvalifiserende.

Her kan en jo argumentere for Ole Gunnar Solskjær som en slags kompromisskandidat, rent bortsett fra at RBK har kompromisset alt for mye med spillestilen de siste årene. Det er så en faktisk må begynne å lure på om klubben vet hvor den kommer fra, og hva som har vært grunnlaget for suksessene.

Selv Ole Gunnar Solskjær kan naturligvis ikke hoppe fra et tre år langt sammenhengende kaos i Manchester United, og rett inn i en ny trenerjobb i RBK. Dessuten er de ferdighetene han har demonstrert til overmål at han har, først og fremst som leder, ikke det Rosenborg behøver mest nå. Tvert imot er jo det som er anført mot ham i Manchester United, nøyaktig den samme svakheten som har preget Rosenborg de siste årene: Manglende offensiv samhandling.

Så er det naturligvis forståelig at RBK har jobbet med flere enn én kandidat, men det må være en viss logikk i det. Det mest ubegripelige er jo i den grad RBK selv ikke har sørget for å utdanne trenere innenfor sin egen læreplan. Eksempler på eksterne navn som RBK burde jobbe med parallelt med Kjetil Knutsen, er Kenneth Dokken, Jan Frode Nornes, Aasmund Bjørkan og naturligvis Svein Maalen, kanskje i kombinasjoner med andre kandidater med komplementære ferdigheter. Her kunne man jo definitivt tenke seg at Ole Gunnar Solskjær kunne være en aktuell mann, når røyken har lagt seg.

Jeg tror faktisk vi må håpe på at lykken er bedre enn forstanden for RBK-ledelsen.

Kommentarer til denne saken