RBK-heltens «flaksmål» sikret viktig seier i Bergen. Slik forklarer han den utrolige situasjonen

Etter en svak start i RBK-drakta kronet Carlo Holse innhoppet mot Brann med sin første scoring for klubben.

DEL

- Dette betyr så mye! Etter trenerskiftet trengte vi nye ideer og tanker. Denne seieren bygger vi videre på og den gir en selvtillitsboost. Nå fungerer det enda bedre, sier Carlo Holse til Eurosport etter 2-1-seier i Bergen.

Seieren over Brann var en perfekt start for Trond Henriksen og RBK, etter avskjeden med Eirik Horneland tidligere i uka.

Og den kom på absurd vis.

Utrolig mål

89 minutter var spilt og Brann og RBK så ut til å dele poengene så broderlig de bare kunne.

Rosenborg hadde levert en ålreit kamp, der pilene hadde pekt rett vei. Likevel manglet liksom kremen på kaka. Etter seiere til både Molde og Bodø/Glimt lå de an til å ligge ti poeng foran RBK etter fire serierunder.

Så fikk Bismar Acosta ballen og Branns midtstopper var uoppmerksom. Frem ruste innbytter Carlo Holse, som ikke har vært voldsomt overbevisende til nå i RBK-drakta.

Dansken, som blant annet fikk skylda for Moldes matchvinnermål for en uke siden, presset bort ballen fra Acosta og som en reddende engel stupte Kristoffer Barmen inn.

Bergen 20200628. 
Rosenborgs spillere jubler for seiersmålet, mens Branns Bismar Acosta ser betenkt ut i sluttminuttet av eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Rosenborg på Brann Stadion.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Bergen 20200628. Rosenborgs spillere jubler for seiersmålet, mens Branns Bismar Acosta ser betenkt ut i sluttminuttet av eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Rosenborg på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto:

Skjønte ingenting

Brann-spilleren skjøt derimot bare ballen i foten til høyrekanten og i en bue over keeper Ali Ahamada.

– Jeg vet ikke hva som skjer, men jeg kommer inn i høyt press og ser muligheten når Acosta får et dårlig touch. Vi har manglet hell i slike situasjoner, men der har vi det, sier Holse til Eurosport.

– Denne seieren viser vinnermentalitet, legger han til.

En annen positiv nyervervelse, Kristoffer Zachariassen, hadde en fin tur til hjemlige trakter. Strilen holdt på å assistere Holse noen minutter før vinnermålet, da dansken skjøt utenfor etter gode kombinasjoner.

Vinnermentalitet

Det tok ikke bort gleden til «Doff», som sammen med resten av rosenborgerne strålte etter kampslutt i Bergen.

– Ingenting gir mer selvtillit enn tre poeng og dette smaker godt. Dette trengte vi nå. Det er deilig å ha litt marginer og flytt, selv om det var et flaksemål. Vi tar med oss at vi skaper mer og slike seiere gir vinnermentalitet, slår Zachariassen fast overfor Eurosport.


Artikkeltags