– Hun har vel ikke gjort noe mer galt enn andre, men hun sitter i landets nest høyeste verv. Den som sitter der, må ta ekstra mye ansvar og vise at nå skal vi ha slutt på den lettvinte misforståelseskulturen med privilegier på Stortinget. Hun bør vise det med å trekke seg, sier Rasmus Hansson til NRK.

Det var tirsdag kveld at Adresseavisen skrev at Eva Kristin Hansen (Ap), som ble valgt til stortingspresident i oktober, i 2014 etablerte seg med sin mann i deres felles bolig på Ski, 29 kilometer fra Oslo. Adressen hun oppga til Stortinget, var Trond Giskes leilighet i Trondheim, hvor hun leide en hybel. Reglene krever at du bor minst 40 kilometer unna Stortinget for å få pendlerbolig.

I en epost til Adresseavisen beklaget Hansen.

– Flere representanter har denne høsten blitt klar over at de har misforstått regelverket knyttet til pendlerboliger. Jeg er dessverre blant dem. Jeg kan ikke annet enn å beklage at jeg ikke sørget for å sjekke dette grundig, skrev hun.

Listhaug: Stortingspresidenten bør vurdere sin stilling

Frp-leder Sylvi Listhaug mener stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) på eget initiativ bør vurdere sin stilling.

– Hun bør vurdere sin stilling. Og vi ønsker at hun kommer til Stortinget og redegjør for saken, sier Listhaug til NTB.

Listhaug vil likevel ikke gå så langt som til å kreve at Hansen går av nå.

– I første omgang nå mener vi at hun på eget initiativ bør vurdere sin stilling, og så bør hun komme til Stortinget og redegjøre.

(©NTB)