Onsdag ettermiddag gikk det et ras på nordsiden av Stavsjøtunnelen i Malvik. E6 har etter dette vært stengt.

– Det som stort sett har pågått av arbeid etter raset, er i regi av geoteknikere og geolog. De har gjort undersøkelser rundt rasområdet for å kunne si noe om faren for ny ras. Det vil ha betydning for når vi kan begynne å rydde veien, opplyste kommunikasjonsdirektør Christian Altmann i Nye Veier til Nidaros onsdag kveld.

Torsdag morgen kan assisterende utbyggingsdirektør Lars Bjørgård opplyse at geologene på stedet har konkludert med at rasfaren er over. Dermed startet oppryddingsarbeidet klokken 3 i natt.

– Det tok litt tid å komme i gang fordi vi trengte en vurdering på at det var trygt å starte opp, samtidig som ressursene på stedet og maskinførerne måtte brifes, sier Bjørgård i Nye Veier.

Se bildene fra rasområdet

– Vanskelig å si hvor fort det vil gå

Hvor lang tid det vil ta å rydde opp etter raset, vil ikke Bjørgård anslå.

– Men det som er fokuset er å rydde så fort som mulig og på en trygg måte, sier han og tilføyer:

– Vi kan ikke åpne veien før det er helt trygt for trafikanter.

Nidaros skrev onsdag at Stavsjøfjelltunnelen var stengt tidligere samme dag i forbindelse med sprengningsarbeid på stedet, før raset gikk.

– Er det planlagt sprengningsarbeid i nær framtid etter oppryddingen?

– Vi har ikke tatt stilling til videre sprengningsarbeid og det kommer an på hvilke sikringstiltak som må gjøres, svarer Bjørgård.

– I går var fokuset på å redde situasjonen. Nå er fokuset på å rydde veien, så får vi se hvordan vi gjør det i forbindelse med videre arbeid med prosjektet i området, sier han.

Onsdag kveld fikk Nidaros opplyst av operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund at det er lagt inn en sperring på veien til klokken 13.00 torsdag.

Ordfører med en oppfordring

Onsdag kveld ble det rapportert om saktegående kø på omkjøringsveien som følge av den stengte E6en. Omkjøringsveien er gamle E6, fylkesvei 950, mellom Hommelvik og Storsand.

I Adresseavisen kom Malvik-ordfører Trond Hoseth (Ap) da med en oppfordring til alle som har planlagt å kjøre på strekningen Stjørdal-Trondheim torsdag.

– Jeg ønsker å oppfordre alle til å prioritere hjemmekontor eller bruke toget. Stengt E6 har store konsekvenser for Hommelvik, og da spesielt sentrum. Det har vært lange køer der i hele dag, og det var fremdeles kø da jeg kjørte fra skredet, sa han til avisen.