RANHEIM – BODØ/GLIMT 0-4:

Kjetil Knutsens Bodø/Glimt hadde få problemer med å ta seg videre til kvartfinale i NM borte mot Ranheim søndag.

I forkant av oppgjøret var det flere som var tydelig misfornøyd med NRK på grunn av det de mener var manglende oppmerksomhet rundt kampen. Eurosport omtalte saken først.

Daniel Holmeide Strand, daglig leder i Skeid, var en av de som reagerte:

«Ingen spor av @RanheimFotball mot @FKBodoGlimt på forsiden til NRK. Trist å ha en rettighetshaver som indirekte tar livet av NM. Ingen voksne på jobb?», skriver han og fortsetter:

«Jeg finner ikke én forhåndssak om denne kampen hos NRK. Håper produksjonsfolkene dukker opp i tide i det minste. Lykke til i snøkaoset @franklidahl».

Strømsgodset-trener Jørgen Isnes reagerte også:

NRK: - Lett å finne frem til

Redaktør for Sportsavdelingen i NRK, Espen Olsen Langfeldt, skriver følgende i en kommentar til Nidaros:

– Cupen og åttendelsfinalene vil bli behørig vist på NRK neste helg og hvor vi også viser Viking - Rosenborg som er rundens hovedkamp. Dagens kamp ble flyttet frem, og med en litt enkel produksjon er den tilgjengelig for alle i NRK TV hvor det skal være lett å finne frem til den.

Slik var kampen

Amahl Pellegrino ordnet ledelse for gjestene i det 37. minutt da han headet inn et perfekt innlegg fra Hugo Vetlesen.

Like etter sidebyttet doblet Joel Mvuka for de helgule. 20-åringen dro seg innover ved hjørnet av 16-meteren før han banket ballen opp i lengste kryss. Ranheim hadde lite å by på kampen igjennom, og med 0–2 på resultattavla var det lite som tydet på at trønderne skulle greie å hente inn forspranget.

Da Hugo Vetlesen satte 3–0 i det 68. minutt ble kampen langt på vei avgjort. 23-åringen fikk gå og gå inn i feltet før han upresset bredsidet inn kampens tredje mål bak en utspilt Nicklas Frenderup i Ranheim-målet. Vetlesen var også involvert i kampens fjerde mål da han chippet igjennom Fredrik Sjøvold som satte inn 4–0.

Kampen var den første for Bodø/Glimt etter at de røk ut av conferenceligaen mot Lech Poznan i slutten av februar. Fjorårets serietoer starter eliteseriesesongen borte mot Sarpsborg 10. april.