Stabæk – Ranheim 3–2 (1–1)

NI kamper uten seier. Ranheim er inne i en forferdelig rekke om dagen, men søndag ettermiddag var det tidvis flere lyspunkter borte mot Stabæk.

Men tapsrekken fortsatte på Nadderud etter overtidsmål fra hjemmelaget. Vegard Erlien og Ruben Alte snudde kampen for Ranheim etter at Stabæk tok ledelsen, men hjemmelaget slo tilbake og vant helt fortjent på overtid.

Det skjedde til stor skuffelse fra Ranheim-leiren.

– Enkel ball

Hjemmelaget tok tak i kampen fra start, og var uhyre nære scoring innledningsvis. Ranheim-forsvaret sto høyt, og Gift Orban var ikke langt unna ved flere anledninger. Stabæk-spissen burde satt ballen i nettet etter to minutter, men linjedommeren vinket også med flagget.

Ranheim forsvarte seg inne på egen banehalvdel, og virket åpenbart å satse på raske overganger. De ble det et par av, men innledningsvis ble det ikke noen store sjanser ut av det.

Etter kvarteret spilt jevnet kampen seg ut. Begge lag stanget mot hverandres forsvar, og det skapt få sjanser. Nærmest var Herman Geelmuyden etter 25 minutter, men skuddet gikk over mål.

18-åringen Brage Prestmo Kvithyld debuterte fra start i Ranheim-forsvaret, og gjorde sakene sine bra fra start.

Hjemmelaget skulle likevel få hull på byllen før pause. Magnus Lenes så ut til å ha full kontroll etter en corner, men keeperen glapp plutselig ballen. Den falt rett ned til Orban, som enkelt kunne sende hjemmelaget i føringen. Det kan man ikke kalle for noe annet enn en keepertabbe.

– Lenes kommer ut, glipper ballen, og der er den i mål. En enkel ball som Lenes glipper, utbrøt Discovery-kommentator Arve Fuglum.

Stjernetreff

Orban var nære nok en stor mulighet noen minutter senere, men Sondre Langås leverte glimrende stopperspill.

Da lagene så ut til å gå til pause på Stabæk-ledelse, fikk Ruben Alte drømmetreff. Midtbanespilleren fikk stå alene utenfor Stabæk-boksen etter en corner, og Ranheims nummer åtte klemte til på direkten og ballen føk ned i hjørnet.

En perle av unggutten til Ranheim. Dermed gikk lagene til pause med 1–1.

– Det var deilig. Vi har slitt i 45 minutter, så det var deilig å få den her på slutten. Det bygger energi, så vi må ut og ta for oss mer enn vi gjorde i førsteomgangen. Vi må ha mer ball og vinne flere dueller, så er vi der, fortalte Alte selv i pausen til Discovery.

Hugo Pereira var selv tydelig på at Ranheim måtte være bedre offensivt etter pause. Pereira valgte ikke å gjøre noen endringer før andreomgangen.

Bedre offensivt er akkurat det Ranheim var etter 48 minutter.

Vegard Erlien ble spilt alene gjennom med Stabæk-keeperen, og var sikker alene med keeper. Henrik Kristiansen sendte en nydelig stikker til Ranheim-spissen, og Tromsø-klare Erlien banket ballen i nettet.

Flere stolpetreff

Hjemmelaget burde utlignet fem minutter senere, men Magnus Lenes reddet solid. Hjemmelaget tok over kampen, og Lenes leverte flere gode redninger på løpende bånd.

Etter 62 minutter var det nesten utrolig at det ikke ble utligning. Kornelius Normann Hansen danset seg gjennom Ranheim-forsvaret, men den avgjørende avslutningen fra kort hold gikk like utenfor.

Minuttet etterpå klarte ikke Ranheim å stå imot lenger. Curtis Edwards slo inn mot bakerst stolpe, og der headet Nicolas Pignatel Jenssen sikkert ballen i nettet.

Da Stabæk jaktet seiersmålet, fikk Sivert Solli en stor mulighet kvarteret før slutt. Forsvarsspilleren startet angrepet selv, og avsluttet i stolpen fra 15 meter.

Stolpen ble nok en gang truffet fem minutter senere. Og hadde ballen gått i mål, hadde det blitt årets selvmål i norsk fotball. Marcus Mehnert skulle klarere, men ballen gikk rett i egen stolpe fra nærmere 16 meter.

– Se på det der da. Det hadde vært årets «flotteste» selvmål. Det hadde vært et selvmål en spiss verdig det der om den hadde gått inn, utbrøt kommentator Fuglum.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre på framover, og på overtid kom målet de jaktet. Normann Hansen bredsidet inn et innlegg fra venstre.

Dermed endte det 3-2 til Stabæk og nok et poengtap for Ranheim. Da står Ranheim med ni kamper uten seier.