Ranheim – Stabæk 0–1 (0–1)

Ranheim kom fra to seiere på rad, men den rekken ble kontant stoppet av Stabæk.

Tidligere Ranheim-spiller Simen Wangberg ble til slutt forskjellen på lagene, da han stupheadet inn 0–1 like før pause.

– Vi spilte som vi ønsker å spille, så det var en inspirerende prestasjon. Resultatet er ikke bra, men det er godt å se at vi spiller som vi gjorde. Stabæk hadde sine sjanser, men de er et bra lag, sier Hugo Pereira etter kampslutt.

– Det var mye positivt i kampen. Vi er på rett vei. Vi er solid bakover og gode med ballen. Vi styrer tempoet i kampen, forteller Ranheim-treneren videre.

Nær pangåpning

Ranheim kunne, og burde, ha tatt ledelsen allerede før det var spilt ett minutt. Vegard Erlien forserte gjennom Stabæk-forsvaret, men fikk en litt for skrå vinkel, og ballen trillet like utenfor stolpen til Robert Sandberg. Og bare sekunder senere var Sivert Solli nære etter et innlegg.

Ranheim fikk nemlig en meget god start på kampen, og presset bortelaget langt tilbake på banen. Det eneste som manglet var scoringen, for Stabæk tok over oppgjøret i minuttene som fulgte.

Bortelaget skapte flere farligheter, men Magnus Lenes var stødig mellom stengene, i tillegg til en rekke dårlige avslutninger fra Stabæk.

Og plutselig smalt det i metallet på andre siden av banen. Erik Tønne la ned ballen perfekt til Vegard Erlien etter et innlegg, og Ranheim-spissen dunket ballen i stolpen. Ballen trillet nesten langs streken før den ble ufarliggjort av bortelaget. Der burde Ranheim tatt ledelsen.

Tønne hadde selv en stor mulighet like før pause. Venstrekanten snappet opp et utspark, men skuddet med høyrefoten gikk like over mål.

Men det var likevel Stabæk som åpnet ballet i Ranheimsfjæra. Simen Wangberg stupte nemlig bortelaget i ledelsen kun minuttet før pause, etter innlegg fra Kornelius Normann Hansen.

Slet framover

Som om første omgang ble avsluttet på verst tenkelig vis, slet Ranheim med å skape muligheter i starten av andre. Stabæk styrte det meste av banespillet, og hadde flere muligheter til å øke ledelsen.

Ranheim fikk det ikke helt til å stemme på siste tredelen, til tross for at Erlien var aktiv på topp. Det ble mye på tvers, og den siste pasningen satt ikke.

Det resulterte i to spillerbytter i det 74. spilleminutt. Da kom både Magnus Høiseth og Michael Karlsen inn.

Hjemmelaget pushet på i sluttminuttene, men det resulterte i få farligheter foran Stabæk-målet.

Det plasserer Ranheim på 9. plass etter fem spilte seriekamper.