«Rambo-effekten»: Komisk mål sikret RBK-seier

Bergen 20200628. 
1-1 ved Even Hovland i  eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Rosenborg på Brann Stadion.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Bergen 20200628. 1-1 ved Even Hovland i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Rosenborg på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto:

Innbytter Carlo Holse ble matchvinner da han ved hjelp av Brann-spiller Kristoffer Barmens fot sendte ballen i bue over keeper Ali Ahamada og i mål. Da var det spilt nesten 90 minutter i Bergen.

DEL

Presset på RBK var stort før kampen. Med ett poeng på tre kamper og en trener som nylig ble avsatt, så var det knyttet spenning til om RBK hadde fått en ny giv med Trond Henriksen som midlertidig sjef.

Men krisen fortsatte allerede etter fire minutters spill. Samuel Adegbenro tapte en duell like utenfor egen boks, Daouda Bamba plukket opp ballen langs dødlinjen, snudde seg rundt og fikk lagt til rette for Gilbert Koomson, som hamret ballen i lengste hjørne.

Tung start for Henriksen og RBK, men en god avslutning av Even Hovland og en litt heldig avslutning av Carlo Holse var nok til å snu til seier. Den første for sesongen for RBK.

RBK slet innledningsvis

Ledelsen kunne vært doblet allerede minuttet etterpå igjen. Bamba fikk god tid til å sikte fra 16 meter, men skuddet gikk centimeter til side for mål.

Rosenborg slet med å skape sjanser, og da hjalp det ikke at Samuel Adegbenro pådro seg en ankelskade i en duell med Petter Strand tidlig i oppgjøret. Inn kom Emil Konradsen Ceide allerede etter 20 minutter.

Etter halvtimen spilt hadde ikke Rosenborg skapt noen store sjanser. Tidvis så det ut som at de ikke evnet seg til å komme seg inn i 16-meteren til Brann.

Pasningene satt ikke. Innleggene satt ikke. Oppspillene satt ikke.

Bedret seg

Men på overtid i første omgang skulle RBK-scoringen komme. Pål André Helland slo et glitrende innlegg på første stolpe, der ventet Even Hovland som bredsidet inn utligningen og 1–1 til pause. Godt satt av midtstopperen.

– Det er et steg i viktig retning, men vi må skape mer. Det er godt å kjenne at vi har ballen litt. Vi er avhengig av den for å skape litt, for vi hadde ikke den så mye mot Glimt, sa Helland til Eurosport i pausen.

– Vi må bli litt mer nøye på de penetrerende pasningene, uten å tenke koffert, sa han videre.

Best etter pause

Kun minuttet var spilt av andre omgang da Helland serverte Islamovic foran mål. Svensken fikk derimot ikke helt dreis på avslutningen. Like etterpå fikk han hodet på nok et innlegg, men hodestøtet ble for løst.

RBK burde gått opp i ledelsen like før det var spilt 70 minutter. Bismar Acosta rotet det til og Kristoffer Zachariassen snappet ballen, men innlegget ble for upresist. Den burde RBK fått mer ut av. I sekundene etterpå smalt Acosta albuen i overkroppen på Zachariassen. Burde kanskje blitt vist et kort.

Carlo Holse ble byttet inn etter 72 minutters spill og han skulle vise seg å bli viktig. Etter 90 minutter klarerte Kristoffer Barmen i Carlo Holse og i en bue over Brann-keeperen. Fin scoring, men der var Barmen veldig uheldig.

Artikkeltags

laster
Se kommentarer

Kommentarer til denne saken