Nettavisen: Det har inntil nylig vært uvisst hva som skjer videre med de lukrative bleieavtalene lavpriskjedene tilbyr.

Kun Coop ga klar beskjed før nyåret om at de fortsatt ville tilby medlemsrabatten på 50 prosent.

– Medlemsbonusen som gir halv pris på bleier har vært svært populær. Da den ble lansert var tanken at ordningen skulle vare ut 2022, men vi ser at dette er et viktig bidrag for å holde kostnadene nede for småbarnsfamilier og viderefører den attraktive ordningen, sa kjededirektør Daniel Kyrre Pedersen i Extra før nyåret.

Kortene tett til brystet

Kiwi har også en bleieavtale på plass for kundene sine. Avtalen ble lansert i 2000 og sikret kundene hver femte bleiepakke gratis. Fra 2010 fikk man hver fjerde bleiepakke gratis. Og ti år etter, i september 2021, fikk man plutselig hver andre bleiepakke gratis.

Men i 2022 gikk Kiwi tilbake til at hver fjerde bleiepakke skulle være gratis i en kort periode.

– Det var en langvarig kampanje som varte i nesten fem måneder, og vi hadde annonsert at den skulle vare til 13. februar, sa Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi, til Nettavisen i februar 2022.

Tilbudet forsvant ikke fra butikken lenge. Etter kun ett par uker valgte kjeden å tilby kundene hver andre bleiepakke gratis igjen.

Men i de siste ukene har det vært usikkert om kjeden skal videreføre tilbudet i 2023. I en NRK-artikkel publisert siste dag i 2022 ville ikke kommunikasjonssjef Kristine Arvin utdype hva som skulle skje med avtalen etter 31. desember.

Nå bekrefter derimot kjeden at kunder også i 2023 vil få hver andre bleiepakke gratis.

– Av konkurransehensyn valgte vi å ikke si noe om vi fortsatte med hver andre pakke gratis før på nyttårsaften. Men dette var likevel nøye planlagt, sier Arvin til Nettavisen.

Av konkurransehensyn

Rema 1000 ville heller ikke gå ut med informasjon om hva som skjer med tilbudet Æ-kunder får.

– I dag får du 50 prosent rabatt på bleier. Av konkurransemessige hensyn så kan vi ikke svare på om dette er noe vi kommer til å fortsette med fremover. Men vi vet at bleier er et viktig produkt for mange av våre kunder, og vi skal derfor alltid være konkurransedyktig her, sa Hege Rognlien til NRK.

Nå bekrefter de overfor Nettavisen at Æ-kunder også i 2023 vil få 50 prosent rabatt på bleier.

I likhet med konkurrenten Kiwi har Rema 100 ventet med å gi ut informasjonen av konkurransehensyn.