Spellemannprisvinner Chris Holsten inntar scenen under årets Festningen.

– Han leverer alltid på scenen og får publikum til å både danse, synge med og gråte, sier Rachel Nordtømme i Festningen.

Prisvinnende artist

Holsten har det siste året gjort storeslem på diverse prisutdelinger, blant annet ble han kåret til årets artist og fikk prisen for årets låt under P3 Gull i 2021. Det var for hiten «Smilet i ditt eget speil» som har jevnlig runget over radioapparatene. Samme låt sikret han også Spellemannprisen for årets låt.

– Vi synes det er helt fantastisk at kanskje Norges mest aktuelle artist kommer til Festningen. Med årets låt under Spellemann og årets artist og årets låt under P3 Gull mener vi han er den perfekte bookingen for Festningen og passer godt inn i den foreløpige lineupen, sier Nordtømme.

Norsk på programmet

Fra før av er artistene Astrid S, Dagny, Mokaya, Isah & Dutty Dior og Lars Vaular annonsert for festivalen som går av stabelen 3. og 4. september.

– Det blir ikke en helnorsk lineup selv om det ser sånn ut akkurat nå. Vi ønsker alltid å ha de mest aktuelle artistene. Det kommer nok en internasjonal headliner om ikke lenge, sier Nordtømme hemmelighetsfullt.

Chris Holsten har tidligere deltatt i både Stjernekamp og Hver Gang Vi Møtes, men populariteten tok virkelig av da han sammen med Frida Ånnevik i 2020 ga ut en norsk versjon av låta «If the World was Ending» av Julia Michaels.

– Vi gleder oss helt vanvittig til å gi folket Festningen igjen, etter to avlyste år. Billettsalget viser at publikum gleder seg til festivalsommeren, sier Nordtømme.

Les også

Ved å sammenligne seg selv med andre, følte han seg aldri god nok. Nå har Kent Aune lært seg å gi litt faen