Gå til sidens hovedinnhold

Politiet står uten tips etter at kvinne ble funnet død: – Veldig uvanlig

Den døde kvinnen er foreløpig ikke identifisert.

Politiet fikk mandag klokka 12.30 inn melding om at det var gjort observasjon av det som så ut som en person i vannet nedenfor demningen ved Nedre Leirfoss. 48 minutter senere meldte operasjonssentralen at det var bekreftet funn av en død person i vannet nedenfor demningen.

De kjenner ikke til hvor lenge kvinnen har ligget i vannet, men antar at hun havnet der enten natt til mandag eller tidlig på morgenen.

Politiet ble kontaktet av forbipasserende som fant henne. Disse er også avhørt, og er de eneste som så langt er avhørt i saken.

Skader på kroppen

Politiet bekrefter overfor Nidaros at kvinnen så langt ikke er identifisert. Hun matcher heller ikke beskrivelsen til noen som er meldt savnet i området.

– Vi har derfor søkt gjennom hele landet i tillegg til at vi har tatt kontakt internasjonalt, men vi har foreløpig ikke funnet noe, sier etterforskningsleder Eivind Guldseth i Trøndelag politidistrikt.

At kvinnen ikke er meldt savnet, er en av grunnene til at politiet ikke kan utelukke at det har skjedd noe kriminelt.

– Det er også gjort forskjellige funn på fornærmede, som gjør at vi ønsker å etterforsker saken videre, sier Guldseth.

Overfor Nidaros bekrefter etterforskningslederen at den døde kvinner har skader på kroppen.

– Men de skadene kan ha kommet av flere ting. Det er ikke isolert sett dette som gjør at vi etterforsker saken, sier han.

– Er det normalt å finne en død person som ikke er eller raskt blir meldt savnet?

– Det er veldig uvanlig, sier Guldseth.

Kan ha blitt dumpet

I en pressemelding sendt ut tirsdag klokka 12.41 skriver politiet at de ønsker tips om alle hendelser i området og observasjoner av biler som har kjørt inn og ut av området fra 28. november klokka 18.00 og fram til 29. november klokka 12.30.

– Er det fordi dere antar hun kan ha blitt dumpet i elva?

– Det er en naturlig hypotese når vi ikke utelukker en kriminell handling, at vi heller ikke kan utelukke at hun er blitt dumpet, svarer etterforskningslederen.

Han ønsker ikke å svare på spørsmål om kvinnen var ikledd vinterklær/uteklær da hun ble funnet.

Ingen tips så langt

I en pressemelding mandag gikk politiet ut og ba om tips i saken.

Tirsdag ettermiddag har ikke tipstelefonen ringt en eneste gang.

– Om det er fordi vi mandag sa at det ikke var mistanke om noe kriminelt, vet jeg ikke. Vi håper nå flere skal bli klare over hendelsen slik at vi får flere tilbakemeldinger, sier Guldseth.

Tirsdag går derfor politiet videre ut og skriver i en pressemelding: «Trøndelag politidistrikt ber om at alle som befant seg i området Nedre Leirfossen i tidsrommet fra kl. 00.00 til kl. 12.30 mandag 29. november, melder seg for politiet.»

De ber også om eventuelle kamera som dekker området rundt Nedre Leirfoss; veien inn og ut fra Nedre Leirfoss eller bassengene på hver side av dammen.

– Vi ønsker også video fra stedet. Enten det er snakk om viltkameraer, webkameraer eller andre private kameraer som vi ikke kjenner til, sier etterforskningslederen.

Ung kvinne

Politiet ønsker tips som kan identifisere avdøde og har følgende signalement: Kvinne, cirka 184 cm høy, normal kroppsbygning, lys i huden, blondt halvlangt hår og brune/grønne øyne.

Guldseth antar hun er enten i 20- eller 30-årene.

Avdøde har en tatovering på innsiden av venstre håndledd. Politiet tolker det som står der til «Phoenix» eller noe lignende, opplyses det.

– Men det er litt utydelig skrevet, spesielt var det vanskelig å tolke p-en og x-en.

Politiet har tirsdag gjort nye undersøkelser på stedet for å finne ut hvordan kvinnen havnet i vannet, i tillegg til at de driver med rundspørring i området.

I tillegg jobbes det med å gå gjennom politiets egne systemer for å se om de finner noen som ligner kvinnen.

– Er det noen som matcher eller noen vi er usikre på, kontaktes dem for å få bekreftet at de er i fin form.

Død kvinne funnet i Nidelva

Kommentarer til denne saken