Totalt har politiet innbrakt åtte personer i arresten gjennom natten. I tillegg melder operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Einar Røstum, om at mange har blitt bortvist fra sentrum.

Klokken 22:45 kom det første oppdraget fra et ikke navngitt utested i Midtbyen. Der var til sammen fem personer involvert i et slagsmål.

– Det var tre personer som ble slått av to andre, hvor de to nå er pågrepet for vold og sitter i arresten til oss, forklarer Røstum.

De to arresterte er menn i 30- og 20-årene. Ifølge operasjonslederen skal håndgemenget ha preget fire av de fem involverte.

– De fornærmede er også menn hvor én av de ble hentet av ambulanse og kjørt til sykehuset for sjekk. En av de andre hadde et kutt i leppa og den tredje hadde brukket en tann. Én av de pågrepne har muligens en skade i hånd og nese, sier Røstum og legger til at politiet ikke har informasjon om forløpet til slagsmålet.

– Dyttet og kloret

Knappe tre timer senere, klokken 01:25, fikk politiet en melding om en utagerende mann på et utested i sentrum.

– Her trengte vekterne hjelp til å håndtere situasjonen da mannen både dyttet, kloret og ødela klærne til vekterne på stedet. Vedkommende er en mann i 20-årene som ble innbrakt og vil bli anmeldt. Det var tre vektere som var involvert i denne hendelsen.

Drøye 30 minutter senere ble det sendt en patrulje til et annet utested i byen.

– Klokken 02:10 fikk vil melding fra et utested om en kar som hadde slått en vakt. Det endte med et basketak for å få kontroll på gjesten, så det var flere vakter som måtte til for å få kontroll på vedkommende.

Gjesten skal ha fått beskjed om å forlate stedet før situasjonen eskalerte.

– Da skal han ha tatt kvelertak på vakten hvor dette førte til håndgemeng. Før vi tok han med i arresten, måtte vi ta han med til legevakten for å sjekke eventuelle skader. Han har muligens en brukket nese, forklarer Røstum.

Klokken 02:25 kom neste melding som førte til arrest. Også da var det vektere som tok kontakt med politiet.

– En mann i 20-årene har nå status som mistenkt for vold mot en vakt. Han skal ha dratt vakten i håret og tatt kvelertak på vedkommende.

Kunne ikke betale

02:35 fikk politiet en henvendelse om en taxikunde som ikke kunne gjøre opp for seg.

– Det var en kvinne i 40-årene som var såpas beruset at hun ikke klarte å ta vare på seg selv. Hun tok drosje, men hadde verken penger, veske eller noe som helst med seg. Hun var så beruset at hun ble tatt med inn, og vil bli her til hun er mer edru, sier operasjonslederen.

Han oppsummerer natten som «svært travel».

– Ellers har det vært veldig mange berusede personer som vaktene har trengt bistand til å håndtere og bortvise, så det har vært mange pålegg om å forlate sentrum, avslutter Røstum.