I begynnelsen av november avsluttet Trøndelag politidistrikt etterforskningen og sendte saken over til Trøndelag statsadvokatembeter. Men nå har saken tatt en ny vending, melder Adresseavisen.

– Det har kommet et tips. Det blir derfor gjennomført nye etterforskningsskritt, og saken er sendt tilbake fra Statsadvokaten, bekrefter etterforskningsleder Øyvind Jørgensen i Trøndelag politidistrikt til avisen.

Silje Marie Redergård (5) ble funnet død i en akebakke på Tiller i Trondheim i 1994. Tre gutter på fire, fem og seks år fikk den gang skylden for venninnens død.

LES OGSÅ: Forsvarer om Silje-saken: – Åpenbart at trondheimspolitiet er inhabile

Gjenåpnet

Saken ble gjenåpnet i januar 2022 etter at NRK Brennpunkt omtalte den i episoden «Drapet i akebakken». Politiet fikk bistand av Kripos' Cold case-gruppe i etterforskningen.

LES OGSÅ: Politiet gjenopptar Silje-saken: Har navn på personer de vil snakke med

Da politiet sendte saken inn til Trøndelag statsadvokatembeter for videre behandling, ble det opplyst at de siden januar 2022 hadde vært i kontakt med rundt 40 vitner, deriblant flere nye vitner som ikke har vært involvert i saken tidligere. Også flere av vitnene fra 1994 skal ha blitt avhørt på ny.

Det er også gjennomført tekniske undersøkelser i saken og innhentet sakkyndige vurderinger.

LES OGSÅ: Guttene i Silje-saken sto fram foran en rekke journalister: – Vi har blitt beskyldt for dette hele livet