– Det stemmer at siktede har ringt avdødes telefon flere ganger etter at han meldte henne savnet, sier etterforskningsleder Eivind Guldseth til Adresseavisen.

Kifllay ble funnet død i en skråning i Trolla 7. april, men politiet tror at hun har vært død siden 28. mars. Ingen har fått livstegn fra henne siden den dagen. Ektemannen, som nå er siktet for forsettlig drap, meldte henne savnet til politiet 31. mars.

Til Adresseavisen bekrefter politiet at en av hypotesene de jobber etter var at siktede skal ha forsøkt å villede omgivelsene ved å forsøke å ringe henne også etter at hun var meldt savnet.

Siktede ble varetektsfengslet i fire uker 9. april. Alle disse fire ukene har vært i full isolasjon. Torsdag går fengslingsperioden ut, og påtalemyndigheten har varslet at de vil be om ytterligere fire uker i varetekt.

Tidslinjen

Fredag 27. mars: Politiet vet at firebarnsmoren Tirhas Tekle Kifllay (33) var i live denne dagen.

Lørdag 28. mars, cirka kl. 08.00: Familiebilen, en VH-registrert Mitsubishi Outlander 2010-modell, skal ha kjørt fra Flatåsen mot Storlien og tilbake.

Lørdag 28. mars, usikkert tidspunkt: Politiet mener drepte Tirhas Tekle Kifllay ikke kan ha vært i live etter denne dagen.

Tirsdag 31. mars: Politiet blir kontaktet av dreptes ektemann. Han forklarer at han ikke har sett kona siden lørdag 28. mars. Han er i kontakt med politiet flere ganger etter dette.

Søndag 5. april: Et familiemedlem tar kontakt med politiet. Vedkommende melder Kifllay formelt savnet.

Tirsdag 7. april, kl. 11.58: Politiet får melding fra en som skal fiske, som har funnet 33-åringen død i en skråning ved fjorden i Trolla.

Tirsdag 7. april, kl. 22.15: Ektemannen blir pågrepet og siktet for forsettlig drap. Han nekter straffskyld.

Torsdag 9. april, kl. 12.00: Siktede fremstilles for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett. Han blir varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, de første to i full isolasjon.

Sommeren 2020: Saken er ferdig etterforsket og oversendes Statsadvokaten for påtaleavgjørelse.

12. oktober: Rettssaken starter i Sør-Trøndelag tingrett.

Siktede har hele tiden nektet straffskyld, og har tidligere sagt, via sin forsvarer Kolbjørn Lium, at siktede ikke har noe svar på hva som kan ha skjedd.