Boligutvikleren Rett Hjem ønsker å bygge et nytt boligkompleks på Moholt i Trondheim.

Med opptil 15 etasjer og vertikal skog på utsiden av bygningene planlegger de et spektakulært boligprosjekt, skriver selskapet i en pressemelding.

Adresseavisen omtalte saken først.

- Positive tilbakemeldinger

– Hvis kommunen sier ja til denne grønne fortettingen i høydeformat, havner Trondheim i selskap med Milano, sier Christoffer Søbstad, daglig leder i Rett Hjem Bolig AS i pressemelding.

Han forteller at Moholt-prosjektet har hentet inspirasjon fra Milano, som for ti år siden var først ute med å bygge høyhus med vertikal skog.

Boligkomplekset vil romme 300 boliger på til sammen 18 000 kvadratmeter. Den ønskede fortettingen oppnås ved at det bygges i høyden, heter det i pressemeldingen.

Rett Hjem Bolig, sammen med Heglund Holding, kjøpte TØH-bygget (Trondheim Økonomiske Høgskole) tidligere i år. Planen er å rive dette bygget, som nå er en del av NTNU, skriver Adressa.

Saken er ifølge avisen ikke behandlet av bygningsmyndighetene i Trondheim.

De siste ukene har Rett Hjem presentert prosjektet for politikere fra Ap, MDG, Sp, Høyre og FrP.

– Tilbakemeldingene er positive. Vi har inntrykk av at dette treffer bra med tanke på nullvekstmål, ønsket fortetting og fremtidig strategi for byutvikling, forteller Søbstad i pressemeldingen.