Politiadvokat Silje Haugerstuen Bergsholm bekrefter til VG at Petter Northug nå er siktet for tre lovbrudd. Disse gjelder to brudd på veitrafikkloven for henholdsvis kjøring i høy hastighet og kjøring i ruspåvirket tilstand.

Siktet for oppbevaring

Det var fredag kveld at Petter Northug annonserte i sine kanaler at han var tatt for råkjøring. Northug skal ha holdt en fart på 168 kilometer i timen i 110-sonen da han ble tatt på E6 utenfor Oslo. Det var en UP-patrulje som stoppet og kontrollerte den tidligere skistjernen.

Han er også siktet for å ha brutt straffelovens paragraf 231, som gjelder oppbevaring av narkotika.

Politiet fant en liten mengde kokain på Northug sin bopel.

Det har ikke lyktes Nidaros å komme i kontakt med Northug selv, eller advokat Halvard Helle.

Stor feil

Petter Northug skrev selv på Facebook at politiet fant narkotika på hans bopel.

– Jeg har gjort en stor feil. I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg. Det dreier seg om kokain. Jeg er fortvilet og redd for hva framtiden vil bringe, og utrolig lei meg for alle de som jeg nå har skuffet, igjen. Jeg vet at det nå blir en straffesak. Da skal jeg ta ansvar for det jeg har gjort, skriver 34-åringen.

Operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt bekrefter til TV 2 at Northug ble målt til 168 km/t i 110-sonen da han ble stoppet, altså 58 km/t over fartsgrensen.

Northug er tidligere idømt 50 dager fengsel og 185 000 kroner for fyllekjøring, da han i mai 2014 krasjet sin Audi A7 i autovernet på Ugla i beruset tilstand.