Gå til sidens hovedinnhold

Petter Northug blir programleder

Til høsten skal Petter Northug lede «Landskampen» på TV 2 sammen med Gunde Svan.

(Nettavisen): Sammen med den svenskenes skilegenden Gunde Svan og skal Petter Northug lede høstens sesong av TV 2s konkurransereality «Landskampen», der norske og svenske vinterhelter utfordrer hverandre til kamp.

Det skriver TV 2 i en pressemelding.

– Det ligger i ryggmargen min å sende stikk til svenskene, så det blir spennende å se om jeg klarer å holde meg i skinnet når jeg skal samarbeide med Sveriges største skilegende om programlederjobben, sier Northug.

Sammen skal Northug og Svan presse høstens utøverne gjennom lagkonkurranser, individuelle stafetter og dueller.

Northug var selv med i den første sesongen av «Landskampen». Den gang vant Norge over Sverige.

Ifølge pressemeldingen er det et revansjesugent blågult lag som møter til dyst, etter at våre norske helter altså stakk av med seieren i første sesong.

Gunde Svan, som har ledet flere svenske tv-suksesser i Sverige de siste årene, tror den nye makkeren hans vil klare seg bra i programlederrollen.

– Petter og jeg er nok ganske ulike, samtidig som jeg tror vi kommer til å utfylle hverandre. Jeg har jo sett at Petter er dyktig foran kamera og han leverer one-linere på løpende bånd, så jeg tror at dette blir bra, sier Svan i pressemeldingen.

Innspillingen foregår i år i Norge, på Rjukan i Vestfold og Telemark. «Landskampen» kommer på TV 2 og TV 2 Sumo til høsten.

Ifølge VG blir imidlertid ikke programlederjobben den eneste TV-opptredenen Northug skal begi seg ut på. Dette året skal skistjernen også delta i det svenske programmet «Vem kan slå Anja og Foppa», der han sammen med den svenske langrennsyndlingen Frida Karlsson skal konkurrere mot ishockeylegenden Peter Forsberg og den tidligere stjernealpinisten Anja Pärson i en rekke forskjellige øvelser.

– Han har alltid vært forbildet mitt, så det var stort og mektig at vi fikk utgjøre et lag. Det krevde samarbeid mellom Norge og Sverige. Vi hadde noen utfordringer med kommunikasjon og lagkjemi, men det var gøy å være på samme lag som ham, sier Karlsson, ifølge VG.

Kommentarer til denne saken