(Gudbrandsdølen Dagningen:) I desember kunne GD fortelle at langrennslegenden Petter Northug hadde kjøpt hyttetomt for 2,8 millioner kroner på Mosetertoppen i Hafjell.

Til VG onsdag forteller Northug at han kommer til å bosette seg i Hafjell store deler av 2023 og får bostedsadresse der. Hytta Northug skal bygge, er rundt 100 kvadratmeter og er lokalprodusert av Leve Hytter.

På Mosetertoppen skal han hente penger til «Janteloppet» som han selv arrangerer etter at Red Bull har trukket seg ut.

Han har sammen med energidrikkleverandøren arrangert rennet siden 2019, og rennet har fungert som en avslutning på langrennssesongen, hvor verdensstjerner og mosjonister har vært samlet.

– Fantastisk plass

Northug ser fram til å flytte til Hafjell og Gudbrandsdalen, og kaller det en fantastisk plass.

– Jeg vet jeg kommer til å trives og få det fantastisk der. Jeg får en hverdag der jeg kan jobbe derfra, selv om jeg må inn til hovedstaden for jobb av og til. Så kan jeg ha en fin treningsbase ettersom jeg kommer til å prioritere langløpssatsingen enda mer, sier han til VG.

37-åringen mener forholdene i Hafjell er perfekt tilrettelagt for ham, og mener skiforholdene er perfekte hele vinteren.

Northug er for tiden ekspertkommentator for TV2 og trønderen var langrennssirkusets største stjerne i mange år, før han la opp i 2018. Denne høsten startet han opp langløpslaget «Team Northug» hvor han gjenopptar satsingen. Denne gangen på langløp og Ski Classics-løpene.

Les også

I Northugs nye trondheimsbolig henger det to familiebilder: – De er grunnen til at jeg går på ski

Tok kontakt selv

Det var skilegenden selv som tok kontakt med Hafjell da han var på utkikk etter tomt. Espen Harald Bjerke, markedsansvarlig på Mosetertoppen, sier tomta hytta bygges på er «utrolig flott», og er av de aller beste områdene Hafjell.

– Den ligger rett inntil turløypene og tilbringerløypene som leder ut i alpinanlegget. For dem som er glad i langrenn er det spesielt fint, sa Bjerke til GD i desember.

Også Thomas Giertsen, Erling Jevne, Mats Zuccarello Aasen og Tarik Elyounoussi har hytte i nærheten.