Nettavisen: Even Northug hadde full kontroll på oppløpet og kunne skli inn i mål med hendene over hodet under den nasjonale åpningen på Beitostølen.

– Det er viktig. Det er et resultat av det jeg har følt på i høst, som er mye bra trening. Man øyner et håp om at VM langt frem i tid kan være mulig, sier Northug til Nettavisen etter seieren.

27-åringen var overlegen fra start til slutt på fredagens sprint på Beitostølen, og tok en fortjent seier i sesongåpningen.

– Skeptisk

Eldstebror Petter var en glad mann på Beitostølen da Even gikk inn til seier.

Han ville imidlertid ikke innrømme at brorens seier gjorde han stolt. Han er heller ikke enig i at det er viktig å vinne løpene på Beitostølen.

– Jeg blir ikke stolt. Det her er Beitostølen. Vinnere vinner egentlig ikke på Beitostølen, selv om jeg har hatt noen seiere her jeg og. Vinnere bør koble på bryteren til neste helg. Hvis du er glad over en seier her, har du en feil i hodet ditt, sier han til et samlet pressekorps.

Eldstebror Northug forventer at Even glemmer seieren fort, og i stedet begynner å tenke på det som skal skje i Ruka neste helg.

– Jeg husker jeg var veldig opptatt av å nullstille etter disse testerennene her, og så gjelder det å vinne når det gjelder som mest. Jeg er alltid skeptisk til å vinne sånne renn, sier han.

Even drar litt på smilebåndet når han blir gjenfortalt uttalelsene til Petter. Han mener han og sin 36 år gamle bror sin situasjon som aktiv løper ikke kan sammenlignes.

– Petter var så å si tatt ut til alle VM-ene da han allerede gikk på Beitostølen. For oss i år er det viktig være i god form før jul, og da blir det sånn, sier han.

– Bør passe seg

NRK-ekspert Fredrik Aukland er i motsetning til Petter Northug veldig imponert over Evens seier.

Han mener Johannes Høsflot Klæbo bør frykte 27-åringen.

– Det er helt overlegent, det Northug gjør her. Vi har fått rapporter om at han har tatt steg. I dag har han vært helt overlegen og vinner med god margin. Dette blir mannen Johannes Høsflot Klæbo kanskje bør passe seg for denne vinteren, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Håvard Solås Taugbøl og Sindre Bjørnestad Skar tok de neste to plassene på pallen.

Lars Agnar Hjelmeset ble nummer fire, mens Simen Bratberg Ramstad tok femteplassen. Sivert Wiig endte sist i finalen.

Overraskende for mange var det at Pål Golberg røk ut allerede i kvartfinalen. 32-åringen ble nummer tre i sitt heat bak Amund Hoel og Sindre Bjørnestad Skar.

Tiden var heller ikke god nok til å kvalifisere seg til semifinale.