Prodekan for utdanning tildelte hederstittelen NTNU Ambassadør 2023 til jazzpianist og orkesterleder Petter Dalane onsdag ettermiddag.

Tildelingen skjedde i forkant av den første konserten på årets Jazzfest, Erling Aksdal & NTNU Jazzensemble. Den ferske NTNU Ambassadøren, som er nummer 16 i rekken, får, i tillegg til blomster og et diplom, et stipend på 50 000 kr som skal brukes til turnering og eller promotering.

Juryens begrunnelse, NTNU Ambassadør 2023:

Årets NTNU Ambassadør er pianist og orkesterleder fra Bergen. Mellom 2014 og 2022 var han student ved NTNU hvor han studerte marin teknikk, musikkvitenskap og utøvende jazz. Han tok Bachelor i 2020 og Master i 2022 og er i dag lærer ved Institutt for musikk. Årets NTNU Ambassadør er svært aktiv i Trondheims jazzmiljø og har skapt sin egen konsertserie. Han er miljøskapende, initiativrik og inkluderende – og har en sjelden stå-på-vilje. Han er leder for flere ensembler, og i konsertene krydrer både med humor og politisk innhold som bidrar til å utvikle konsertformatet. Det er ingen tvil om at årets kandidat er verdig tittelen, og det er en stor glede for juryen og utnevne Petter Dalane til NTNU Ambassadør 2023/2024.

Glad og overrasket NTNU Ambassadør

– Jeg ser jo av listen av NTNU Ambassadører at jeg er i svært godt selskap og det er hyggelig og overraskende å få være en del av dette! Prispengene kommer svært godt med og vil gjøre det mulig for meg å få gjennomført prosjekter jeg lenge har hatt planer om, sier den glade nyutnevnte ambassadøren, Petter Dalane, i en pressemelding.

Petter er født i 1994 og er opprinnelig fra Bergen, men trives godt med å være en del av jazzmiljøet i Trondheim.

– Jazzmiljøet her er stort nok til at det alltid er mulig å stifte nye musikalske bekjentskap, men lite nok til at alle kjenner alle, på tvers av alder og subgenre. Kombinasjonen av en rekke fastboende musikere på internasjonalt nivå og et jevnt tilsig av unge, entusiastiske studenter til «Jazzlinja» ved Institutt for musikk ved NTNU, gjør dette til et miljø det er morsomt og stimulerende å være en del av. I likhet med god musikk, preges jazzmiljøet i Trondheim mer av samarbeid, enn av konkurranse, siteres han videre på.