Politiet rykket ut til området Dalgård på Byåsen etter å ha mottatt melding om person med kniv. Operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag politidistrikt sier til Nidaros at personen skal ha blitt tatt for tyveri i en butikk på Dalgård.

– Da skal personen ha truet de ansatte med kniv. Vi leter etter vedkommende nå, sa Johnsen like før klokken 18 torsdag kveld.

Bevæpnet seg

Politiet var bevæpnet og flere patruljer ble sendt ut.

– Anser dere at det er utrygt for folk å gå ut på Byåsen nå?

– Nei, vi er på stedet og har grunn til å tro at personen har gått inn på en adresse, sa Johnsen.

Politiet mottok meldingen klokken halv seks.

Tok seg inn i bygg

Nidaros' fotograf på stedet, Frank Valde, fortalte i 18-tiden at politiet hadde samlet seg utenfor en adresse på Byåsen – litt unna Dalgård-området. Klokken 18.06 gikk politi ikledd hjelm og skjold inn i et bygg.

Innsatsleder Tor Inge Aas på stedet fortalte at det er en mann de søker etter, men vil ikke gå ut med ytterligere signalement.

Oppdatert 19:15. Politiet har gjennomsøkt hele bygget etter beslutning fra en politijurist, men ikke funnet antatt gjerningsperson.

De mener å vite identiteten til den mistenkte.

– Vi avslutter det operative på stedet og vil drive litt mer etterretning, før vi ser hva vi foretar oss. Saken blir overført til etterforskning, sier Aas.

Politiet anser ikke gjerningspersonen å være til fare for andre.

– Vi mener det var situasjonsbestemt, måten vedkommende kan ha oppført seg på, uten at jeg vil gå nærmere inn på det, sier Aas.

Har sikret bevis

Etterforskningsleder ved Felles straffesaksinntak ved Sentrum politistasjon, Maren Haugdal, sier de har stor tro på at de skal få løst oppdraget da de har sikret seg overvåkingsbilder.

– Vi har gode bilder i saken og har sikret oss DNA fra kniven som skal ha blitt brukt, sier Haugdal til Nidaros torsdag kveld.

– Hvor ble kniven funnet?

– Kniven ble funnet utendørs av en patruljehund i nærheten av ishallen på Dalgård, sier hun.