Rosenborg – FC Barcelona 0–3 (0–1)

LERKENDAL: Over fire tusen var vitne til et Rosenborg-lag som holdt nullen i 40 minutter mot verdens andre beste lag ifølge Uefa. Aitana Bonmatí fikk vende på sekstenmeteren og satte ballen hardt og lavt bak Nøstmo, som fram til dette tidspunkt hadde stått imot mye i målet.

Og det skulle bli jubel på Lerkendal, men ikke fordi Rosenborg scoret, men fordi landslagsspiller Caroline Graham Hansen banket til fra 18 meter fem minutter før slutt.

Og på overtid satt den tredje. Et innlegg fra venstre dalte ned i boksen og Claudia Pina, på hel volley, banket til bak innbytter Rulyte i RBK-målet.

Bare etter 18 sekunder var Rosenborg frampå med Lisa-Marie Karlseng Utland som dro med seg ballen og prøvde å finne Julie Blakstad – pasningen ble litt for hard og katalanerne kunne spille seg fint ut. Samme duo prøvde på nytt etter tre minutter hvor Blakstad nesten fant Utland alene foran Paños.

Men nærmest scoring i starten var det Mariona hos gjestene som kom i det tiende spilleminutt. Spissen sto på fire meters hold og headet utenfor etter et godt innlegg fra høyre.

Mesterlige Nøstmo

Like etterpå mistet Joramo til Graham Hansen og Barcelona hadde en sjansebonanza av en annen verden, men Bruna Vilamala klarte ikke å sette returen da Nøstmo lå nede etter å ha reddet mesterlig.

Nøstmo fortsatte å redde spanjolenes kanonader da hun etter 23 minutter måtte ut i en vakker beinparade mot Bruna som løp seg fri i boksen og avsluttet nok et innlegg fra Patricia Guijarro.

Det meste handlet, ikke uventet, om Barcelona på Lerkendal. Katalanerne styrte det meste av spillet og tillot RBK lite med ballen.

Maria Olsvik kom seg fri i boksen like etter at gjestene hadde tatt ledelsen, men en god redning fra Paños nektet lørdagens ving. På det påfølgende hjørnesparket var Utland nære på ved første stolpe.

Nøstmo måtte gi etter mot Bonamti, men uten sisteskansen og den formen hun er i, ville nok stillingen til pause vært verre for trønderne.

Ballsikre spanjoler

Gjestene startet andreomgangen med å holde ballen mye i laget, god gammeldags tiki-taka-vis. Graham Hansen testet Nøstmo med et knallhardt skudd fra høyre i sekstenmeteren etter at Barcelona hadde tålmodig bygget opp spillet.

Ved timen vartet også Rosenborg opp med litt tiki-taka da Skinnes Hansen fikk, etter flott spill, ballen kranglet med seg inn i spanjolenes boks. Hun fikk prøve seg både én og to ganger, men begge skuddene ble blokkert og gikk til hjørnespark.

Men som nevnt, handlet det meste om Barcelona og like før det 70. minutt burde kaptein Alexia Putellas ha doblet ledelsen, men skuddet hennes fra seksten meter gikk like utenfor målet til Nøstmo.