Lillejulaften meldte NRK at ansatte i Helse Nord-Trøndelag som ikke er fullvaksinerte, nå blir gitt arbeidsoppgaver uten pasientkontakt.

Tiltaket blir gjort for å gi utsatte pasientgrupper enda mer beskyttelse under pandemien, melder NRK.

– Totalt dreier det seg om en liten gruppe, rundt 70 av våre 3.500 ansatte. De som ikke har ønsket å avklare om de er vaksinert eller ikke, defineres som uvaksinerte, sa kommunikasjonssjef Svein H. Karlsen til NRK.

Det samme gjelder helsepersonell ved Sykehuset i Vestfold. Tønsbergs Blad melder mandag at styret har besluttet å omplassere uvaksinert helsepersonell.

– Vi har noen få vaksinevegrere, av ulike grunner. De er nå omplassert, uten pasientkontakt, sa fagdirektør Jon Anders Takvam ovenfor styret i et styremøte i sykehuset før jul.

Dette gjør St. Olavs hospital

Nidaros har spurt St. Olavs hospital hva de foretar seg.

I en e-post skriver kommunikasjonsdirektør, Marit Kvikne:

«Det er svært få uvaksinerte ansatte på St. Olavs hospital. Vi følger nasjonale føringer for uvaksinerte og har klare retningslinjer: Uvaksinerte ansatte skal benytte munnbind i tillegg til de generelle smitteverntiltakene ved pasientkontakt. De skal ta en PCR-test to ganger i uka. Uvaksinerte ansatte som er definert som nærkontakt (husstandsmedlem eller tilsvarende nære), må ta en PCR-test annenhver dag i 7 dager. Dagene telles fra den smittede i husstanden isoleres».

Disse reglene gjelder også for ansatte som ikke ønsker å oppgi vaksinasjonsstatus, skriver Kvikne videre.