Gå til sidens hovedinnhold

Olsvik var med sist Rosenborg spilte cupfinale for syv år siden. Nå er hun lysten på revansj

Rosenborg tok seg videre fra kvartfinalen i cupen søndag. Nå venter en hindring før de kan spille cupfinale igjen, for første gang på syv år.

2014 var sist gang Trondheims-Ørn spilte finale i cupen. Den gangen ble det tap mot LSK Kvinner. Maria Olsvik var i troppen både i 2014, og i år.

– Jeg vet hvordan det er å spille cupfinale. Den gangen ble det bare sølv, men jeg vet jo hva som er i enden, og det er å ta gullet, sier hun etter kampen mot Avaldsnes søndag.

Etter at Rosenborg slo ut Avaldsnes i kvartfinalen, er laget ett steg nærmere en ny cupfinale, og mulighet til å erstatte cupsølvet fra 2014.

Bedre lag i år

Olsvik var med på å sende Rosenborg videre, da hun scoret det første målet i kampen, og var målgivende i Rosenborgs andre scoring.

– Det var veldig artig, for jeg følte at sist kamp mot Vålerenga var en dårlig kamp. Jeg var revansjelysten på å få til en bedre kamp offensivt i dag. Det er kjekt å bidra til at det bikker våres veg, sier hun etter kampen.

Ifølge Olsvik stiller Rosenborg med et sterkere lag i år, enn i 2014, noe som gjør at hun har tro på at Rosenborg kan komme til finalen.

– Vi er et mye bedre lag i år. I 2014 tenkte vi mer «cup er cup» og alle kan komme til finalen. I år har vi vært gode hele sesongen. Vi kan slå alle lagene, vi. Uansett hvem vi møter i semifinalen kan vi ta oss videre.

Selv har hun ikke et lag hun har mer lyst å møte i semifinalen av Vålerenga, Sandviken og LSK Kvinner.

– Kanskje det å få hjemmekamp er viktigst. Det er to lag vi har slått, og ett vi ikke har slått, av dem som er igjen.

Heller ikke trener Steinar Lein har et drømmelag i tankene når semifinalene trekkes mandag 13. september.

– Det er fire gode lag igjen, så det er litt hipp som happ. Uansett hvem vi møter så blir det en tøff kamp, sier han.

Fornøyd med fire mål

Rosenborg lekte seg videre i cupen søndag. Etter første omgang var stillingen 1–0 til Rosenborg, men ved kampslutt viste tavlen 4–0.

– I cupen er det om å gjøre å vinne for å gå videre. Det klarte vi. Det ble komfortabelt til slutt med 4–0. Vi burde drept kampen tidligere, men at vi får fire mål, det er jeg fornøyd med, sier Lein.

Lisa-Marie Karlseng Utland startet på benken i dag, da Sara Kanutte Fornes fikk tilliten på spissen. Da Utland kom inn på banen etter 63 minutt, scoret hun to mål.

– I et lag er det konkurranse. Sara Fornes har stort sett vært innbytter, kommet inn og scoret mål, som har gitt oss poeng. Nå fikk hun muligheten i cupen, og da er det Utland som kommer inn og scorer to, sier Lein.

– Det er en fin egenskap i et lag at innbytterne kommer inn friske og raske når andre blir slitne, og bidrar til at vi vinner kamper. Sånn ønsker en trener at det skal være, legger treneren til.

Les også

Rosenborg videre til semifinale i NM. Slik vurderes spillerne

Les også

RBK-profilen med to hjernerystelser på kort tid: – Jeg ble bare dårligere og dårligere

Kommentarer til denne saken