Sommeren har bydd på mer paraplyføre enn bikiniføre. Derfor er det bare å dra frem grillen og sommerkjolen og nyte de neste dagene før regnet igjen gjør sin entré denne trøndersommeren.

– Det har ikke vært allverdens, nei. Det blir noen fine og varme dager i starten av uka, forsikrer vakthavende meteorolog Magni Svanevik.

Fønvind og høye temperaturer

Første del av denne uka gjelder det ikke å få sjokk når man ser et fremmed lysende himmellegeme. Mandag er det noen regndråper i lufta og noe vind, men dette vil minke utover dagen.

– Tirsdag og onsdag blir det tilnærmet skyfritt, og i Trondheim vil det bli temperaturer på noen-og-tjue grader, sier Svanevik.

Onsdag ser ut til å bli ukas store værvinner for trønderhovedstaden med temperaturer opp mot 25 grader.

– Det er faktisk muligheter for at det blir enda litt høyere. Østavinden vil ta seg litt opp og da blir det varm fønvind. Det blir ofte det når det er sørøstlig vindretning og ofte da vi får de varmeste temperaturene, forklarer meteorologen.

Men regnet var ikke borte for godt

Men hvor lenge var Adam i Paradis? Antagelig ikke lenger enn tre dager. Allerede torsdag ettermiddag er det over og været vi bli slik vi kjenner det.

– Det ser ut som om det er muligheter for 25 grader også på formiddagen og tidlig ettermiddag på torsdag, men så blir det nedbør på kvelden og temperaturene vil gå litt ned, sier Svanevik.

Det blir ikke bråkaldt. Temperaturene vil snike seg ned til rett under 20 grader. Hvordan helga blir helt nøyaktig er fortsatt vanskelig for meteorologen å si.

– Byger blir det i hvert fall. Det betyr ikke nødvendigvis at det vil regne hele fredag, lørdag og søndag. Det blir nok regn og opphold om hverandre, sier Svanevik.

Og pakk ikke bort ullsokkene og hanskene riktig ennå.

– Det ser ut til at temperaturene vil ligge mellom 15 og 18 grader.