(Nettavisen)

Se video av av kloakkspruten lenger ned i saken.

Søndag kveld gikk det som skulle vise seg å bli en høydramatisk EM-finale av stabelen.

Rundt om i Norges land samlet skuelystne seg foran tv-skjermen for å følge begivenheten.

Øystein (28) er fra Trøndelag, men har bodd og jobbet i Oslo-området i flere år. Han og noen venner hadde møtt opp tidlig for å sikre seg bord ved den populære uteserveringen Lekter’n på Aker Brygge i Oslo, der kampen ble vist utendørs på storskjerm.

De ankom rundt klokken 18, satte seg ned og spiste mat, drakk noen øl og koste seg før kampen ble sparket i gang klokken 21.00.

– Jeg skjønte ingenting

Det var god stemning og fullt hus på utestedet under hele kampen. Mot slutten av andre omgang skulle Øystein følge kjæresten sin til toalettet. Rett utenfor do-inngangen ble han stående og vente mens han slo av en prat med en bekjent han møtte på.

– Vi sto å pratet utenfor doen da jeg plutselig kjente at jeg ble dynket i noe bruntlignende greier. Det traff hodet mitt og hele håret mitt var fullt av kloakk. Jeg skjønte først ingenting og noen trodde jeg hadde blitt truffet av fuglebæsj, sier han og fortsetter:

– Selv trodde jeg først at det var noen som hadde pælmet en øl på meg, men dette var noe annet – for dette luktet ikke bra, sier han til Nettavisen.

Saken om den uheldige episoden på Lektern ble først omtalt av Avisa Oslo. Daglig leder på Lekter'n, Markus Gjeldseth, sier til avisen at det er snakk om oppvaskrester – les svaret lengre ned i saken.

Øystein forteller at en av de ansatte kom bort for å si at han skulle finne ut hvem som kastet øl på ham.

Videoen viser ikke spruten Øystein fikk på seg, men en senere sprut.

– En hel seksjon ble dynket

Det skulle vise seg å være noe helt annet enn øl Øystein hadde fått håret fullt av.

– Litt senere så fløy det plutselig en ny runde væske og det regnet fra masten. Det traff en hel seksjon på uteserveringen der alle ble dynket i kloakk. Folk evakuerte og ingen skjønte hva som skjedde, forteller han.

Han forteller at han på langt nær var den som var mest uheldig, for da det kom en ny runde med guffe opp av røret, fikk noen folk det utover klærne sine og over en veske.

Kjæresten til Øystein kom også tilbake fra toalettet. Hun hadde fått beskjed om at toalettet nå var stengt.

– Det er veldig spesielt, men som man ser i videoen kommer det ut av masten. Kanskje det var et innebygd kloakkrør i den og at det var siste utvei, spekulerer Øystein.

Les også:Utested får 75.000 i bot for brudd på koronaforskriften

Etter to runder med kloakksprut fra masten, var det mange som hadde fått nok. Flere krevde å få snakke med sjefen på utestedet, noe de fikk. Han beklaget seg forteller Øystein, men for noen var det kommet til et punkt der beklagelse ikke var nok.

– Det er jo litt sykt. Man sitter på en restaurant og får kloakk på seg. Det var flere som uttalte at dette ikke kunne repareres bare med velmente ord, sier Øystein.

Øystein selv er klar på at han ikke fikk noe varig men av kloakkdusjen, og at han egentlig ser tilbake på det som en god historie.

Fikk ikke sett slutten

Når 90 minutter av fotballkampen hadde gått ble det klart at kampen gikk til ekstraomganger. For Øystein og kjæresten endte EM her, for han måtte hjem og dusje kloakken ut av håret.

– Ekstraomganger og straffesparkkonkurransen fikk vi ikke sett. Vi hørte resten av kampen på radio i taxien hjem, sier han.

Les også: Nettavisen erfarer: Byrådet vil innføre nattforbud for elsparkesykler

Lekter'n beklager

I etterkant av hendelsen har Øystein blitt kontaktet av Lekter'n som beklaget den uheldige hendelsen.

Han får dekket rens av klærne han hadde på seg søndag kveld og tilbakebetalt alle utgiftene han hadde hele kvelden av Lekter'n.

Til Avisa Oslo sier daglig leder på Lekter'n, Markus Gjeldseth sier at de er svært lei seg for det som hendte søndag kveld.

– Vi jobber nå på spreng for å gjøre opp for oss og for å finne ut nøyaktig hva som skjedde og hvordan sikre at dette ikke skjer igjen, sier Gjeldseth til avisen.

Han forklarer også bakgrunnen for uhellet og sier til avisen at Lekter'n er en båt der alt går på vakuum og trykk.

– Det er et rør fra oppvasken som tettet seg og som gjorde at oppvaskrester fra oppvasken plutselig skummet over. Vi jobber nå for å undersøke hvordan dette kunne skje og sørge for at det ikke skal skje igjen, sier han til AO.