(Nettavisen)

I september 2015 var Eva Kristin Hansen på valgvake i Trondheim, i samme by som hybelen hennes lå. Det var denne hun hadde oppgitt som sitt hjemsted, og som gjorde at hun kunne kreve pendlerbolig i Oslo.

Men da Hansen la seg den kvelden overnattet hun ikke på det hun hadde oppgitt som hjemstedet sitt, men fakturerte i stedet Stortinget for en natt på Radisson Blu Royal Garden Hotel, skriver Aftenposten tirsdag kveld. Dette skal ha vært 700 meter i luftlinje fra hybelen.

Dagen etter dro hun tilbake til huset hun eide sammen med mannen i Ski, og fakturerte Stortinget for reisen.

Avisen skriver at Hansen dro til Trondheim 16 ganger i perioden 2014-17. Det var i 2017 at hun sa fra seg pendlerboligen.

På reiseregningene har hun også skrevet navnet på busstoppet som ligger like ved huset i Ski. Dermed har administrasjonen på Stortinget i flere år hatt mulighet til å kunne avdekke at hun ikke skulle hatt pendlerbolig, skriver Aftenposten.

Stortingsdirektør Marianne Andreassen sier at de på denne tiden behandlet cirka 15.000 reiseregninger i året, og erkjenner at de ikke har kontrollert reiseregningene opp mot hvem som har hatt pendlerbolig.

Advokat John Christian Elden svarer på vegne av Eva Kristin Hansen til Aftenposten.

– Hun mener alle reiseregninger er fylt ut slik de skal se ut, sier han.

– Det eneste som er noe uklart per i dag, etter gjennomgang av alle regningene, er en diett på samlet 780 kroner for fire dager på en reise i 2014, der vi ikke lenger kan finne dokumentasjonen.

Aftenposten har via Elden spurt Hansen hvorfor hun tidvis har overnattet på hotell i hjembyen i stedet for på hybelen. Det har hun ikke svart på.