Gå til sidens hovedinnhold

Nye Veier vil starte veiarbeid ved E6 før Trondheims-vedtak

Veiarbeidet kan starte allerede 1. august.

På mandag ga Malvik kommune klarsignal til planene om veiutbygging på E6 mellom Ranheim og Værnes.

Snart kan veiutbyggingen av ny firefelts-vei snart være i gang, melder Adresseavisen.

Nye Veier ønsker å starte veiarbeidet, til tross for at reguleringsplanen for ny E6 foreløpig kun er vedtatt i to av tre kommuner.

- Nye Veier setter nå full fart på detaljprosjektering og mobilisering for anleggsstart i samarbeid med Acciona Construction for de deler av prosjektet som ligger i Stjørdal og Malvik kommune, sier Johan Arnt Vatnan som er direktør i Nye Veier AS til Adresseavisen.

Dyrt å vente

Trondheim kommune skal behandle reguleringsplanen 3. september. Kommunedirektøren har anbefalt politikerne til å si nei til planene, men politikerne i Bygningsrådet har bedt om mer informasjon.

Til Adresseavisen sier Vatnan at Nye Veier håper på positivt vedtak i Trondheim også, og at risikoen ved å vente med byggingen er for stor.

- Det kan koste oss mange kroner, sier Vatnan til Adresseavisen og viser blant annet til avtalen med Bane Nor om en jernbanespor i Muruvik, som grunn til at de må påbegynne arbeidet snarlig.

Les også

Overveldende flertall for ny E6

Ny midlertidig rundkjøring

For bilister vil endringene kunne merkes allerede fra 1. august. Da starter arbeidet med å bygge en ny midlertidig rundkjøring på E6 på Hellstranda, samt en anleggsvei frem mot lokasjonen til det nye tunnelløpet i Helltunnelen.

Rundkjøringen vil ligge midt mellom Sandfærhusbrua og Helltunnelen, og tunnelen vil bli stengt når rundkjøringen skal bygges.

Byggingen vil foregå på nattestid, og det blir anslått at tunnelen kan bli nattestengt i en til to uker mens rundkjøringen bygges, opplyser Adresseavisen.

Kommentarer til denne saken