Dennis Gaustad og Marius Sivertsen Broholm.

Mandag reiser de til Nederland for å vise seg frem for en rekke klubber - deriblant Twente og PEC Zwolle. Klubbene spiller i den nederlandske toppdivisjonen (Eredivisie) og nå har akademiene fattet interesse for to av RBK-ungguttene.

Begge er 2004-modeller på utgående kontrakt i RBK.

Debuterte for A-laget

Marius Sivertsen Broholm fikk i sommer sin debut for A-laget, da han kom inn og scoret mot Melhus i cupen.

I vinter trente både han og Gaustad med A-laget til RBK, men stort sett har de vært med og dratt lasset for et andrelag og ungdomslag som har fått juling og gått på store smeller i hele høst.

Gaustad har tidligere vært linket til Nederland, da storklubben Feyenoord. Der er tidligere akademisjef i RBK, Rini Coolen, sjef.

– Jeg skjønner at jeg har gjort noe riktig, det gir meg selvtillit og det er stas, men nå er fokuset på Rosenborg og gjøre det bra her. Jeg har det fint her og det kan godt hende jeg fortsetter her, sa Gaustad til Nidaros tidligere i høst.

Nå kan de følge veien til Sondre Skogen, Håkon Gangstad, Mikael Tørset Johnsen og for den saks skyld storebror Dennis. Alle har tatt turen til nederlandsk fotball etter å ha spilt i akademiet til Rosenborg.

Kan følge landslagsfotspor

Gangstad har siden i april spilt for nettopp PEC Zwolle, som han i april skrev under en toårskontrakt med. I samme klubb spilte landslagsspiller Dennis Tørset Johnsen A-lagsfotball på utlån fra Ajax for litt over et år siden.