Ved Byåsen skole er tredje og syvende trinn satt i testkarantene etter at elever har testet positivt på koronaviruset.

Totalt er 192 elever i testkarantene, opplyser kommunalsjef Jannicke Akse.

Akse har per nå ikke opplysninger om hvor mange som har fått påvist smitte, men sier situasjonen "nesten endrer seg fra time til time" og viser til at svært mange tester seg.

Oppvekst- og utdanningsdirektøren redegjorde onsdag for situasjonen ved skolene i Trondheim. Utover Byåsen skole er det ingen nye skoler berørt.

Smittesituasjonen ser per 26. august slik ut:

  • Okstad skole: To elever påvist smittet. Satt i isolasjon. 30 elever i ventekarantene for test.
  • Vikåsen skole: Én elev i isolasjon. 46 elever på sjuendetrinn og én elev i karantene. Alle berørte voksne er vaksinert med én eller to doser og slipper karantene. De med én dose tar en test.
  • Blussuvoll skole: Én elev smittet. 60 elever på ett trinn i testkarantene.
  • Charlottenlund barneskole: Én ansatt og seks elever på sjette trinn smittet. Alle elever på trinnet er i testkarantene. Én elev på femte og sjuende trinn er også smittet. Det vurderes hjemmeskole på ett av trinnene.
  • Charlottenlund ungdomsskole: 12 elever på tiende trinn smittet. 172 elever og lærere testes så raskt som mulig, men må være i karantene til testsvar foreligger.

Det ble onsdag kveld avholdt et beredskapsmøte for å diskutere gult nivå i trondheimsskolen. Utfallet av dette ble følgende:

- Vi vurderer tiltak eventuelt gult nivå på skoler der det er elever eller ansatte med smitte. Generelt blir det ikke gult nivå, sier Akse.

Charlottenlund ungdomsskole har innført gult nivå ut uken.

Gult nivå vil blant annet si at man går tilbake til kohorter og strengere smittevern.