Gå til sidens hovedinnhold

NTNU dankes ut av UiT på internasjonal rangering

NTNU har dalt på listen over de beste universitetene i verden i flere år. Nå har UiT – Norges arktiske universitet klatret over NTNU på listen.

Fra før er Universitetet i Oslo (UiO) inne på rangeringen som det beste av de norske universitetene, og på 7. plass blant de nordiske, i listen fra det britiske magasinet Times Higher Education (THE). Det er en av de mest kjente rangeringene av verdens universitet.

I fjor var NTNU nummer 26 i Norden på den samme rangeringen, og det var da Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen som lå foran NTNU av de norske universitetene. Nå har også UiT – Norges arktiske universitet klatret forbi NTNU, skriver Khrono.

I år er NTNU på 31. plass i Norden.

— Ikke fornøyd, sier prorektor for forskning ved NTNU, Bjarne Foss, til Khrono.

Kåringen plasserer universitetene inn i ulike kategorier, og NTNUs kategori er blant de 401-500 beste i verden. I 2017 var universitetet inne blant de 251-300 beste i verden, skriver avisa.

20 millioner til bygg på NTNU

Prorektor Foss forklarer plasseringen med at det er grunn til å tro at THEs rangering vektlegger grunnforskning i større grad enn anvendt forskning, og presiserer at NTNU er spesielt store på anvendt forskning og profesjonsutdanning.

— Det er krevende for oss å skulle klatre veldig mye med den strukturen vi har selv om vi målrettet utvikler våre grunnforskningsmiljøer. Og så er det faktisk slik at vi har klatret på noen rankinger slik som Shanghai-rangeringen. Husk at ulike rangeringer bedømmer universitetet på noen ulike måter, sier Foss til Khrono.

Kommentarer til denne saken