NRK melder onsdag kveld at Sander Sagosen er nær ved å melde overgang til Kolstad.

Det har i lang tid vært spekulert i om Sagosen skal melde overgang til Trondheimsklubben Kolstad. Tidligere i oktober sa daglig leder i Kolstad, Jostein Sivertsen, til Nidaros at håndballspilleren ikke var klar, men at hovedmålet var å få han hjem til Trondheim.

Nå har derimot flere kilder sagt til NRK at landslagsspilleren er nær ved å melde overgang til håndballklubben. NRK skriver at dette trolig presenteres for klubben allerede i helga eller til uka.

Ingen bekrefter

– Vet ingenting. Dette må du høre med Jostein om, sier pappa og Kolstad-trener, Erlend Sagosen til NRK, på spørsmål om overgangen.

Daglig leder Jostein Sivertsen i Kolstad bekrefter heller ikke noe overfor statskanalen.

TV 2 melder onsdag kveld at det nye Kolstad-prosjektet presenteres søndag, og at Sagosen vil være til stede.

Heller ikke agenten til Sagosen, Arnar Freyr Theodorsson, vil bekrefte signeringen, men skriver i en melding til NRK at han er i ferd med å ta en avgjørelse om fremtiden sin.

Sagosen spiller i dag for tyske THW Kiel, der han har kontrakt fram til 2023. Om stjernespilleren blir Kolstad-spiller etter kontrakten går ut, eller om kontrakten brytes, er enda uklart.

Flere profiler klare

Da Nidaros intervjuet Sivertsen om ryktene tidligere i oktober, sa han at Kolstad må vurdere flere profiler etter hvert.

– Det er ikke sikkert han kommer alene, han har jo ambisjoner om å vinne Champions League, sa Sivertsen da.

Ifølge NRK stemmer dette. Magnus Gullerud, som er på landslaget i lag med Sagosen, skal også ha signert for Kolstad. I tillegg skal to islendinger være klare for den trønderske klubben.

Nidaros har kontaktet pressekontakt i THW Kiel, Christian Robohm, men ikke fått svar.