Ifølge NRK permitteres alle ansatte ved Melhustorget etter ulykken der en kvinne i 50-årene fra Trondheim mistet livet fredag.

Ifølge statskanalen mangler bygget strøm, varme, vann og ventilasjon etter ulykken, der en 60 meter høy kran veltet over kjøpesenteret. Rundt 300 ansatte ved mer enn 20 butikker er permitterte.

– Akkurat nå vet vi overhodet ingenting. Vi får ikke tilgang på bygget, og det har å gjøre med sikkerhetsmessige årsaker. Vi vet ikke hvor store skadene på konstruksjonen er, sier mediekontakt i ledelsen ved senteret, Tone M. Drazkowski til NRK.

Etterforskning

Det var fredag at den 60 meter høye kranen veltet over kjøpesenteret i Melhus, og en kvinne i 50-årene omkom. Mandag ba politiet om at det oppnevnes bistandsadvokat for de pårørende, samtidig som de opplyste om etterforskningsarbeidet på stedet.

Arbeidstilsynet har vært på åstedet mandag, sammen med politiets kriminalteknikere og sakkyndige.

Tilstanden til kranen og hvordan forskriftene er fulgt opp ved bruk av kranen, er noe av det som undersøkes. I tillegg vil politiet fortsette med avhør av både vitner og personer tilknyttet kranen.

– Dette er en alvorlig og omfattende sak, og politiet er i tett kontakt med Arbeidstilsynet som fagkyndig instans. Med bakgrunn i sakens omfang vil det ta tid å klarlegge eventuelle straffbare forhold, uttalte påtaleansvarlig Karin Hvidsten Roven i Trøndelag politidistrikt tidligere på dagen.

Politiet er kjent med at det finnes videoer av at kranen velter og har fått sikret ett opptak. Politiet ønsker at alle som har videoopptak av ulykken tar kontakt med politiet via telefonnummer 7348 9400 eller nettsiden tips.politiet.no/trøndelag.

– Endret for alltid

Ordfører i Melhus kommune Jorid Jagtøyen (Sp) sier til NRK at Melhus sentrum er endret for alltid.

– Det er mandag, og vi ser realitetene. Veldig mange har mistet arbeidsplassen sin, og vi har mistet varer og tjenester som vi er vant til. Det berører oss, sier ordføreren til statskanalen.

Denne videoen ble fredag delt på Instagram av brukeren Nachspiel. En åpen konto med over 91.500 følgere.