Gå til sidens hovedinnhold

Nok en travel natt for politiet: – Beklagelig

Siden fadderuka startet mandag har politiets operasjonssentral i Trøndelag fått inn godt over 100 meldinger om festbråk.

Operasjonsledere Nidaros har snakket med i løpet av uka forteller om det samme; travle netter der de forsøker å oppsøke adresser etter tur, men ikke rekker over alle.

Tidkrevende

Natt til fredag har operasjonssentralen nok en gang twitret at de mottar «meget mange klager på støy og festbråk spesielt på Møllenberg og i området Elgeseter.»

– Det er dette vi bruker tiden på, sier operasjonsleder Svein Erik Wagnild.

I løpet av natten er det kommet bortimot 30 meldinger om festbråk, forteller han.

– Det er beklagelig at folk ikke får sove om natten. Familier som skal opp tidlig om morgenen som ikke får nattero. Vi kan ikke pålegge ungdommene om ikke å feste, vi må bare be om at det blir tatt hensyn, sier Wagnild.

Får beskjed om å dempe seg

Ifølge operasjonslederen er det ingen studenter som har fått sterkere reaksjoner enn et muntlig pålegg om å dempe seg.

Politiet har tidligere forklart at det kan bli aktuelt å beslaglegge musikkanlegg eller gi andre reaksjoner hvis det er adresser med gjentakende festbråk.

– Hvordan ser dere på helga?

– Den blir nok som vanlig. Da pleier det å være en overvekt av slike meldinger. Vi håper vi har ressurser til å hjelpe. Men jeg må si jeg synes det er litt for galt at politiet må komme å be folk om å være snille mot naboene sine.

Kommentarer til denne saken