Stor interesse for Nidaros. Nå er appen snart på vei

Snart kommer Nidaros-appen til både iPhone og Android.
Foto: Ulf Nygaard / NTB scanpix

Snart kommer Nidaros-appen til både iPhone og Android. Foto: Ulf Nygaard / NTB scanpix Foto:

Amedia utvikling har startet arbeidet med Nidaros-appen.

DEL

Etter lanseringa av Trondheims nye avis, Nidaros, har Nidaros-redaksjonen blitt nedringt av abonnenter som etterlyser Nidaros-appen.

Utviklingsdirektør Jostein Larsen Østring i Amedia synes responsen er fantastisk og kommer med en gladnyhet til Nidaros' lesere:

– Vi har i dag satt i gang arbeidet med å skaffe Nidaros sine lesere app til iOS og Android. I utgangspunktet er det en app som gir deg avisa rett på mobilen, gir leserne mulighet til å motta pushvarsel med bilder og snarveier til en egen feed der man får opp pushvarsler som er sendt tidligere.

Avhengig av Apple og Google

Akkurat når appen kommer er fortsatt usikkert. Håpet er midten av januar, men det avhengig av hvor fort man får nødvendige tillatelser av App store og Google Play.

– Vi er avhengige av Apple og Google for å få ut appen. Håpet er i slutten av neste uke, men dette er en prosess som kan ta lenger tid, sier Østring.

Inntil videre kan Nidaros-lesere gå på www.nidaros.no i nettleseren for å lese nettavisen.

Personalisert

Kort tid etter den første appen blir lansert, vil det komme en større oppdatering på appen.

– Men så snart vi har appen klar, så vil den ganske raskt få en større oppdatering hvor Nidaros sine lesere kan velge seg egne emner som de ønsker å følge og få egne pushvarsler til emnene.

Med oppdateringen, som altså vil komme på et senere tidspunkt, vil du for eksempel ha muligheten til å velge at du vil ha pushvarsler om emnene sport og krim. I tillegg til den vanlige forsiden har du i appen en «for deg»-fane, hvor hvor du får en egen forside basert på de valg du har gjort. Her velger du nyhetskilder og følger de temaer du ønsker.

Artikkeltags