Nå opphever vi avismonopolet!

MONOPOL: Trondheim har altfor lenge hatt avismonopol. Det gjør vi nå noe med.

MONOPOL: Trondheim har altfor lenge hatt avismonopol. Det gjør vi nå noe med. Foto:

Vi er overveldet av responsen fra dere lesere!

DEL

MeningerTusen takk, Trondheim!

Det er utrolig flott å endelig kunne åpne Nidaros.no i dag. Vi er helt overveldet over responsen vi har fått fra dere lesere, selv før vi har kommet ordentlig i gang med satsingen.

Allerede før en eneste sak var publisert, hadde over 2.300 tegnet seg for abonnement. Dette er langt flere enn vi hadde turt håpe på.

I tillegg til at dette er en skikkelig flott start for oss, så sier det også at det var på høy tid med et mediealternativ i byen. I min tidligere hjemby Alta, med 20.000 innbyggere, er det tre medieaktører. At en aktør i Trondheim skal ha tilnærmet monopol, er helt surrealistisk. Det blir det slutt på i 2020.

Når man har hatt et slik landskap i årevis, kan det også forklare reaksjonene da vi kunngjorde vårt inntog i byen. Det er ingen tvil om at Adresseavisen føler de har fått en utfordrer, og kanskje synes dette er brysomt. Dagen etter at vi fortalte om vår etablering, varslet de nemlig at de vil ansette 10 journalister til. Det er flott at vi allerede har bidratt til mer journalistikk i byen, uten at vi hadde publisert en eneste sak! Vi ønsker mediemangfold og konkurranse, og hvis vi kan bidra til en enda bedre dekning av Trondheim, så er ingenting bedre enn det.

Så er det slik at vi er kommet for å bli, uansett hvor mange journalister andre ansetter. Vi starter ut med 13 i redaksjonen, men kommer til å bli flere i løpet av året. Den mottakelsen dere har gitt oss, gir oss inspirasjon og understreker nok en gang potensialet vi visste var tilstede i Trondheim. Amedia-konsernet har muskler til å investere, og de kommer vi til å bruke i Trondheim. Vi er allerede i gang med store teknologiske investeringer som gjør at vi vil levere videoprodukter i topp nasjonal klasse, og det vil komme mange spennende produksjoner ut over våren og sommeren.

Det har heller ikke vært reelle alternativer for annonsering for næringslivet frem til nå. Det er det nå slutt på. Vi skal presse prisene ned, og dokumentere effekt og leveranser til kundene på en helt ny måte. Dette er allerede godt mottatt av kundene, og januar måned er nærmere utsolgt allerede. Våre selgere har ikke opplevd maken til respons fra markedet som vi har sett i Trondheim. Da vi arrangerte frokostmøte på Nova kino, var salen fylt til randen.

Vi skal ta kampen mot monopolistene og utfordre dem, gjennom å være i øyehøyde med folk og ta deres hverdag og deres utfordringer på alvor. Vi må legge øret til bakken og lytte til folkets puls, fremfor å fortelle folk hva de bør mene.

Kjære Trondheim, nå starter vi nytt år med ny avis. Vi holder til i Kjøpmannsgata 42, og dere er hjertelig velkommen innom oss med tips eller innspill. Tips oss også på tips@nidaros.no om det er noe dere savner, noe dere vil lese mer om eller mener vi bør sende direkte.

Riktig godt nyttår! Vi gleder oss til å gi dere masse godt innhold utover året som kommer! Og vi har utrolig mye spennende å fortelle dere om de nærmeste månedene. Dette blir utrolig artig, og sammen med dere lesere skal vi forme byens nye avis. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Skriv innlegg på Trønderdebatt.no «

Bli med i debatten i Trøndelag!

Artikkeltags