(Trønderdebatt)

Jeg leste til min overraskelse at Byåsen Håndball Elite ble omtalt som «Byåsen-jentene» i artikkelen Trekker seg fra Europa-cup i avisa Nidaros 10. november. Jeg hadde satt pris på om Nidaros' journalister i fremtiden kunne frastått fra å omtale Byåsens kvinnelag som jenter, og heller referere til Byåsen Håndball Elite som et kvinnelag, for å utvise en annen seriøsitet, en grad av seriøsitet verdig et av landets fremste håndballag.

Et håndballag som har spilt seg til en plass i Champions League fortjener å bli omtalt som det de er, nemlig kvinner. Skal kvinnehåndballen tas seriøst og ha like vilkår i Trondheim som herrehåndballen, må den også omtales likt i mediene.

Ellers har jeg bitt meg merke i Nidaros' gode overblikk på Trondheimsidretten, og jeg har satt særlig stor pris på den grundige og skikkelige journalistikken Nidaros har bedrevet rundt Rosenborg Kvinner i høst. Nidaros bør også berømmes for at de unngår et ensidig fokus på fotballen, men heller ser helheten i hva Trøndelags idrettsarena har å tilby.