Gå til sidens hovedinnhold

Nidaros-Lorns har alltid et øye med koronatallene i Trondheim: – Vi går en spennende måned i møte

Artikkelen er over 1 år gammel

Da det første bekreftede tilfellet av koronaviruset kom til Trondheim i starten av mars, satte Nidaros-journalist Lorns Bjerkan seg ned å lagde en plan. I dagens episode av «Børsen og Katedralen – med Snorre Valen» får du høre mer om Lorns journalistiske arbeid med koronaviruset i Trondheim.

«Børsen og katedralen – med Snorre Valen»

Hver dag siden koronaepedemiens utbrudd i Trondheim, har Nidaros-journalist, Lorns Bjerkan, fulgt med og analysert og systematisert tallene bak koronautbruddet i Trondheim.

– Smitten kom til Trondheim 4. mars. 6 mars tenkte jeg på hvordan vi kunne få oversikt over dette, sier Lorns Bjerkan, frontsjef i Nidaros, i dagens episode av podkasten «Børsen og Katedralen – med Snorre Valen».

Han hadde allerede fulgt med på nyhetene andre steder, og i starten av mars var det allerede flere smittetilfeller i Norge.

– Det hadde vært mye smitte ellers, men ikke i Trondheim. Så vi måtte være på ballen tidlig.

Han lagde et eget system og loggførte hvert smittetilfelle: Kjønn, alder og hvor smitten kom fra blant annet.

– Det kom til Trondheim fra Østerrike og Nord-Italia. I starten var det nesten bare menn som var smittet, så ble det mer jevna ut. Først kom smitten fra utlandet, mens nå sprer det seg internt i Trondheim.

Hør hele intervjuet med Lorns Bjerkan i dagens episode:

– Var du bekymret på noen tidspunkt? spør politisk redaktør Snorre Valen i podkasten.

– Det var en periode i starten hvor antallet smittede doblet seg fort, det var litt skummelt å se. Så kom jo regjeringen med tiltak, og kurven begynte etter hvert å flate seg ut. Det var litt beroligende, medgir Lorns.

Den siste tiden har det blitt registrert flere smittede i Trondheim igjen. Utbrudd blant tre ulike grupper er imidlertid mye av forklaringen for økningen forrige uke, kunne kommuneoverlege Tove Røsstad fortelle i saken under.

Les også

Forrige uke var blant de verste. Slik sprer smitten seg nå.

Lorns gjenforteller at årsaken til at mange menn i 20-årene fikk påvisst koronasmitte i forrige uke, var på grunn av et utbrudd i en vennegjeng. Kommunedirektør Helge Garåsen gikk mandag ut og sa at kommunen var innstilt på å anmelde folksom ikke fulgte karantenereglene.

– Vi går jo inn i en spennende måned nå. Jeg snakker for meg selv, men mai er en måned hvor jeg er mer sosial. Jeg vil ut i en park, ta en utepils, trene og dra ut med sykkelen. Mai er full av røddager og fridager. Vi ser kanskje også en tretthet i befolkningen når det gjelder reglene, i tillegg har skoler og barnehager åpnet, sier han.

Og fortsetter:

– De tendensene som kommer nå, de må vi følge med på.

«Børsen og katedralen – med Snorre Valen» er også tilgjengelig på Apple Podcasts, Spotify og Acast.

Kommentarer til denne saken